Κορονοϊός: Fast lane σύστημα για τους εμβολιασμένους στα αεροδρόμια

Δεν είναι μόνο το “QR code” κάθε πολίτη στο πιστοποιητικό, που θα λειτουργεί ως ψηφιακή σφραγίδα του εμβολιασμού του. Είναι επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” και η ειδική “fast lane” για εμβολιασμένους ταξιδιώτες την οποία η κυβέρνηση περιλαμβάνει στην ευρύτερη στρατηγική της προκειμένου να διευκολύνει τουρίστες που έχουν αποκτήσει ανοσία, απαλλάσσοντάς τους από καθυστερήσεις στις μετακινήσεις αλλά και το εμπόδιο της καραντίνας. Παράλληλα, όμως, με τον τρόπο αυτό διαλύονται και οι πιθανές δεύτερες σκέψεις περί περιορισμών σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν αλλά δεν έχουν εμβολιασθεί – κατ΄επιλογή ή κατ’ ανάγκη.

Το “αποδεικτικό εμβολιασμού”, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει σήμερα στο διαδικτυακό τραπέζι με τους Ευρωπαίους ηγέτες, επιδιώκοντας μία χρυσή τομή για την ταχύτερη δυνατή επανεκκίνηση της μετακίνησης προσώπων μεταξύ κρατών – μελών αλλά και σε τρίτες χώρες, συνοδεύεται από πρακτικές πτυχές. Ανάμεσά τους, η λωρίδα ταχείας… κυκλοφορίας σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς αλλά και στα θαλάσσια ταξίδια για όσους θα αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιασθεί.

Με το σκεπτικό “πώς θα γίνει η ζωή των ταξιδιωτών πιο εύκολη”, προσέρχεται ο Πρωθυπουργός στη σημερινή διαβούλευση. Είναι ενδεικτικό ότι το Μαξίμου θα ήθελε να λειτουργήσουν ως “πιλότος” τα ταξίδια από το Ισραήλ (όπου ο μαζικός εμβολιασμός εξελίσσεται θετικά) ή αλλιώς να γίνει μια πρόβα ήδη από την άνοιξη για όσα θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι. Έτσι, ο στόχος της μείωσης των χρόνων αναμονής περνά και μέσα από ξεχωριστή λωρίδα, με ειδική σήμανση, που θα προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση – εξπρές στα σημεία ελέγχου και αναχώρησης, σε σχέση με όσους θα εξακολουθούν να εμπίπτουν σε προϋποθέσεις για το ταξίδι τους (μοριακό ή rapid test κ.α.).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ