Σύψας: Λήψη μέτρων αν ο κεντρικός τομέας Αθήνας πλησιάσει στο κόκκινο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κεντρικός τομέας Αθήνας είναι επιδημιολογικά στο “πορτοκαλί”, άλλα πλησιάζει στο “κόκκινο” προειδοποίησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων, όπως ανάκληση προηγούμενης θετικής εισήγησης. Ξεκαθάρισε δε, ότι είτε θα ανοίξει το λιανεμπόριο είτε οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης, αλλά όχι και τα δύο μαζί.

“Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί ο κεντρικός τομέας Αθήνας, με μεγάλο αριθμό ενεργών κρουσμάτων 800 περίπου, μεγάλη αυξητική τάση και η κάλυψη των ΜΕΘ υπερβαίνει το 60% αυτό είναι το μεγάλο μας άγχος. Αν δούμε ότι η κάλυψη των ΜΕΘ φτάσει το 80% στην περιοχή Αττικής, κυρίως στην περιοχή του κεντρικού τομέα, τότε θα παρέμβει η επιτροπή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας. “Με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα έχουμε επιδείνωση της επιδημίας, είναι σαφές αυτό. Όλα θα αυξηθούν, και τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις, το ζήτημα είναι να γίνει σε ανεκτό επίπεδο, να έχουμε δηλαδή αρκετές ελεύθερες μονάδες στις ΜΕΘ και δε θα φοβόμαστε ότι θα μείνουν εκτός πολίτες. Οριακά ανοιχτό είναι το ΕΣΥ με κάλυψη μονάδων 60%, με μονάδες ΜΕΘ στο 80% νομίζω πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα” διευκρίνισε.

Όπως επισήμανε, “ναι, υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη σχολική δραστηριότητα. Γνωρίζουμε ότι η κίνηση της επιδημίας στα σχολεία επηρεάζεται άμεσα από την κίνηση εκτός σχολείου. Όλα είναι αλληλένδετα. Κανένας δεν είναι σε γυάλα ή φούσκα”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ