Σεισμός ΤΩΡΑ κοντά στο Αίγιο

Σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Αίγιο. Σύμφωνα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο 16 χλμ βόρεια βορειοδυτικά του Αιγίου και εστιακό βάθος 13 χλμ.

Σημειώνεται τις τελευταίες ώρες η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη στην περιοχή. Μετά τα μεσάνυχτα δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές μετά τα μεσάνυχτα σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο πρώτος σεισμός, περίπου δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο.Η δεύτερη δόνηση έγινε αισθητή περίπου 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 14 χιλιόμετρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ