Εμβολιασμός: Προβλήματα στην πλατφόρμα για τα ραντεβού

Αρκετά προβλήματα παρατηρήθηκαν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, για το κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, που σε αυτήν τη φάση αφορά σε πολίτες άνω των 85 ετών. Τα προβλήματα αυτά καταγράφηκαν λίγη ώρα μετά την ενεργοποίηση της ψηφιακής διαδικασίας, όμως αργότερα επιλύθηκαν και η πλατφόρμα λειτουργεί κανονικά.

Συγκεκριμένα, πολίτες που προσπάθησαν να κλείσουν ραντεβού με το ΑΜΚΑ τους, δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, λόγω υπερφόρτωσης. Επίσης, πολίτες που εισήλθαν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του taxisnet, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για να κάνουν άμεσα το εμβόλιο (άνω των 85 ετών), η διαδικασία διακόπηκε και εμφανιζόταν η ένδειξη “σφάλμα” στις οθόνες τους.

Για την αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας είχε ερωτηθεί από το enikos.gr ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού, υπέβαλε το enikos.gr.

Τι απάντησε ο Πιερρακάκης σε ερώτηση του enikos.gr

“Σήμερα τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες θα κλείνουν το ραντεβού για να εμβολιαστούν, ξεκινώντας με τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών. Όταν αργότερα προστεθούν περισσότερες ομάδες πληθυσμού, έχει τσεκαριστεί η αποτελεσματική λειτουργία της πλατφόρμας;” ήταν το ερώτημα του enikos.gr στον υπουργό. Ο υπουργός κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε: “Αυτή είναι η δουλειά που κάνουμε αυτήν τη στιγμή, και είναι μια δουλειά που την κάνουν πολλοί μηχανικοί που δουλεύουν νυχθημερόν αυτό το διάστημα και ανέπτυξαν σε χρόνο ρεκόρ όχι μία, πολλαπλές πλατφόρμες για να μπορέσει να γίνει ψηφιακά η διαδικασία. Καλώ όσους μας βλέπουν να αναλογιστούν πώς θα ήταν οι διαδικασίες σ’ έναν κόσμο χωρίς ψηφιακά συστήματα και με ποιες διαδικασίες”.

“Με ευκαιρία αυτήν την ερώτηση θέλω να προσθέσω ότι αυτήν τη στιγμή μέσω των ψηφιακών συστημάτων έχουμε καταφέρει και μεταφράζουμε τις πληθυσμιακές κατηγορίες που ορίζει η αρμόδια επιτροπή σε συγκεκριμένους συμπολίτες μας για τους οποίους ανοίγει η πλατφόρμα. Ανέφερα το ενδεχόμενο να έχουμε κάποιες αρρυθμίες. Για να μπορέσουμε να έχουμε μέριμνα και πρόβλεψη για όλους θα υπάρχει κι ένα σημείο στην πλατφόρμα: emvolio.gov.gr/αίτηση όπου θα μπορεί κάποιος να κάνει μια αίτηση αν κρίνει ότι με βάση τις ανακοινώσεις της επιτροπής πρέπει να προτεραιοποιηθεί και για κάποιον λόγο δεν έχει εμφανιστεί στα συστήματα, να μπορεί να κάνει μια απλή αίτηση και να μπορέσουμε εμείς μετά να τον εντάξουμε στο σύστημα” πρόσθεσε ο υπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ