Γώγος: Αύξηση κατά 30% της κινητικότητας στις γιορτές – Τι είπε για το click away

Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, προειδοποίησε ο Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση κατά 30% της κινητικότητας εν μέσω των γιορτών, αλλά και την εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους στη χώρα μας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τις εικόνες στις εκκλησίες για τα Θεοφάνια, ο καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, είπε ότι ο καθένας πρέπει να παίρνει την ευθύνη του σε αυτή την φάση και σημείωσε ότι υπάρχουν περιοχές σε έξαρση και “κόκκινες ζώνες” που εναλλάσσονται και που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πυροδοτήσουν το σύστημα.

Ο ίδιος εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου, λέγοντας ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση ωστόσο αν διαπιστωθεί αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου είναι καλύτερα να παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα για μια ή δυο εβδομάδες ακόμη.

“Βγαίνουμε από ένα lockdown και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί” σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο λειτουργίας του click away κατά ζώνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ