Σπερχειάδα: Γιατί αποφασίστηκε το σκληρό lockdown – Τα στοιχεία που προβληματίζουν τις Αρχές

Σε σκληρό lockdown βρίσκεται από σήμερα το πρωί η τοπική κοινότητα Σπερχειάδας στον Δήμο Μακρακώμης, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Η απόφαση, που ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει ότι η σκληρή καραντίνα θα διαρκέσει μέχρι τις 6.00 το πρωί της 14ης Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 15 κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που ανησύχησε τις τοπικές Αρχές. Η ιχνηλάτηση που ακολούθησε, έδειξε να εμπλέκονται περισσότερο νέοι και με μεγάλη κινητικότητα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς τα θετικά κρούσματα.

Ήδη ο Δήμος Μακρακώμης από την Κυριακή αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών προκειμένου να περιορίσει την κινητικότητα. Συγχρόνως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εισηγήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο να ληφθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τους 2.000 κατοίκους της κοινότητας Σπερχειάδας.

Από σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί ελέγχουν τους δρόμους για την είσοδο και την έξοδο στην Σπερχειάδα, ενώ απαγορεύεται η οποιαδήποτε κυκλοφορία των κατοίκων.

Ήδη συνεργεία του δήμου έχουν αναλάβει να προμηθεύσουν τους κατοίκους με τα αναγκαία τρόφιμα ή φάρμακα ενώ παράλληλα κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ διενεργεί rapid test, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ