Κορονοϊός: Στο “κόκκινο” έξι περιοχές της Αττικής – Ανησυχία για το επιδημιολογικό φορτίο

Έξι είναι οι «κόκκινες» περιοχές της Αττική που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών όσον αφορά την κινητικότητα και το συγχρωτισμό στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού για την εξάπλωση της πανδημίας κορονοιού.

Πρόκειται για τον Ασπρόπυργο (που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown ήδη εδώ και τουλάχιστον 2 εβδομάδες) το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι, το Μενίδι και το Ζεφύρι. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αυτό που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς είναι ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις συγκεκριμένες περιοχές παραμένει σταθερό και δεν επιβραδύνεται

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές προχωρούν σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο με μπλόκα σε «κόκκινες περιοχές». Το παραπάνω συνεπάγεται στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές με αύξηση κρουσμάτων.

Αναλυτικότερα από τα 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική, 20 θα έχουν, όπως φαίνεται, μια στόχευση στις συγκεκριμένες επιβαρυμένες περιοχές.

Αυτό περιλαμβάνει, περιμετρικές «αποστειρώσεις» κεντρικών οδών με αυτό να σημαίνει ότι αυτές θα κυκλωθούν με τουλάχιστον 5 ή 6 μπλόκα που θα ελέγχουν τις αιτίες μετακινήσεις, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους.

Παράλληλα θα υπάρχουν περιπολίες για αποτροπή του «click away» και επιτήρηση σε εκκλησίες.

Κορονοϊός: 390 νέα κρούσματα – 36 νεκροί και 421 διασωληνωμένοι – Ο “χάρτης” της διασποράς

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 390 νέα κρούσματα κορονοϊού το απόγευμα της Κυριακής. 36 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ 421 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 390 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140.099, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.463 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41.926 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

421 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 282 (67.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 79.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 897 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 36 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4.957 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2938 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 03/01/2021

Ο “χάρτης” της διασποράς

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από το σύνολο των 390 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα, τα έξι είναι εισαγόμενα και τρία εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Έτσι στην Αττική εντοπίστηκαν 124 νέα κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 78.

Δείτε τη γεωγραφική κατανομή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ