Υπόθεση Παντελίδη: DNA γένους θηλυκού είχε βρεθεί στη θέση του οδηγού – Τι δηλώνει διδάκτωρ Γενετικής

Τέσσερα χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο και κόστισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη, ένας νέος αυτόπτης μάρτυρας έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα με την κατάθεσή του.

Αν και η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο μετά την απόφαση του εισαγγελέα ότι οδηγός του οχήματος ήταν ο τραγουδιστής, η νέα κατάθεση την βγάζει από το συρτάρι.

Το μοιραίο εκείνο βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, ο σερβιτόρος στο σπίτι όπου βρισκόταν ο αδικοχαμένος τραγουδιστής εντοπίστηκε από τον δικηγόρο της οικογένειας Παντελίδη μέσω μιας φωτογραφίας στο σπίτι-λέσχη.

Ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ανέλαβε προσφάτως τη νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση της οικογένειας Παντελίδη ανέφερε με ανακοίνωση του ότι αυτόπτης μάρτυρας έχει καταθέσει πως ο Παντελής Παντελίδης βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού και πως ο ίδιος ο μάρτυρας ήταν αυτός που τον συνόδευσε στο αυτοκίνητό του για να επιβιβαστεί από την πόρτα του συνοδηγού.

Ο διδάκτωρ γενετικής, κ. Φιτσιάλος, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ανέφερε ότι στο τιμόνι του τζιπ βρέθηκε DNA γένους θηλυκού: «Όσον αφορά τη θέση του συνοδηγού έχει γίνει πραγματογνωμοσύνη από την αστυνομία και από τα εργαστήρια μας. Στο κάθισμα, στο τζάμι, αλλά και στον αερόσακο του συνοδηγού υπάρχει μόνο DNA του Παντελίδη. Με τον ίδιο τρόπο, πίσω από τον συνοδηγό, στο πίσω κάθισμα, υπάρχει μόνο το DNA ενός θηλυκού ατόμου! Άρα το τι βρίσκουμε στη θέση του συνοδηγού και πίσω είναι ξεκάθαρο. Στη θέση του οδηγού και συγκεκριμένα στο τιμόνι, γίνανε επτά δειγματοληψίες. Από τις επτά, οι πέντε είχαν αίμα. Αυτό δεν μας ενδιαφέρει γιατί το αίμα εναποτέθηκε μεταγενέστερα. Στις δυο δειγματοληψίες που δεν υπάρχει αίμα και είναι επιθηλιακά κύτταρα – αφής δηλαδή- υπάρχει μικτό DNA. Toυ Παντελίδη και του ενός εκ των δυο κοριτσιών που επέβαιναν στο όχημα».

Αυτά τα στοιχεία πρέπει να ερευνήσουν οι εισαγγελικές αρχές, πρόσθεσε ο κ. Φιτσιάλος.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews οι δύο κοπέλες Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη, οι οποίες επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις κατά του μάρτυρα. Τα επόμενα 24ωρα θα επαναλάβουν ενώπιον της δικαιοσύνης τη δική τους εκδοχή για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το τροχαίο και θα απαντήσουν στους ισχυρισμούς του μάρτυρα.

To χρονικό του δυστυχήματος που έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2016, ο 33χρονος τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού, όταν στις 08.10 το πρωί, το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο με υπερβολική ταχύτητα.

Η οικογένεια του τραγουδιστή υποστηρίζει μέχρι και σήμερα, ότι τη μοιραία εκείνη ημέρα που συνέβη το τροχαίο δυστύχημα, οδηγός του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ο Παντελής Παντελίδης, ήταν η Ευφροσύνη Κυριάκου.

Στο όχημα εκτός από τον Παντελή Παντελίδη και την Φρόσω Κυριάκου επέβαινε η Μίνα Αρναούτη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο Παντελής Παντελίδης διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ