Δυτική Αττική: Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση σε 21 μέλη σπείρας ναρκωτικών

της Άννας Κανδύλη

Ποινική δίωξη για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά των 21 ατόμων που συνελήφθησαν ως μέλη σπείρας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στον Πειραιά και τη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο παράλληλων οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Άνω Λιόσια, Αχαρνές, Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα. Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και ιδιαίτερα διακεκριμένη κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κακουργήματα) καθώς και για οπλοκατοχή (πλημμέλημα).

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας συναίνεσε στην έκδοση ενταλμάτων για τη σύλληψη και άλλων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Μετά τη δίωξη οι 21 οδηγήθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμίες για να απολογηθούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ