Παπαευσταθίου: Όλη η Ελλάδα είναι πλέον μια υγειονομική περιφέρεια – ΒΙΝΤΕΟ

Ολόκληρη την επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενών που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις αεροδιακομιδές ασθενών, αλλά και για την κατάσταση στις ΜΕΘ της βόρειας Ελλάδας.

“Είναι γεγονός ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε ένα οριακό επίπεδο, αλλά είναι διαχειρίσιμο. Έχει γίνει μία γιγάντια προσπάθεια για να ανοίξουν πολλές ΜΕΘ για τους ασθενείς με κορονοϊό” είπε ο κ. Παπαευσταθίου αναφορικά με τις αντοχές του ΕΣΥ.

“Όλη η Ελλάδα είναι πλέον μια υγειονομική περιφέρεια. Χρησιμοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο έτσι ώστε οι συμπολίτες να λάβουν τις υπηρεσίες που πρέπει να λάβουν ανάλογα με την ιατρική τους κατάσταση” τόνισε ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ.

“Οι αεροδιακομιδές ασθενών θετικών στον κορονοϊό έχουν ξεκινήσει από την καλοκαιρινή περίοδο. Σήμερα ήταν η πρώτη αεροδιακομιδή από τη Βόρεια Ελλάδα, με τρεις συμπολίτες μας οι οποίοι διεκομίσθησαν από τη Δράμα στην Αθήνα. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας έτσι ώστε οποτεδήποτε δοθεί κλήση από τους θεράποντες ιατρούς των νοσοκομείων για μεταφορά ασθενή τότε θα οργανωθεί παρόμοια επιχείρηση όπως η σημερινή” πρόσθεσε.

Και κατέληξε: “Πρόκειται για μία δύσκολη και επίπονη επιχείρηση με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι μέσα στα σχέδιά μας”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ