Σπύρος Δημητρίου για το φονικό στις Σπέτσες: Μπορεί να προέκυψε κάποια φιλονικία – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σπύρος Δημητρίου, συνήγορος της οικογένειας του 26χρονου θύματος στο φονικό στις Σπέτσες μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα κίνητρα του δράστη και τις μαρτυρίες που καθοδηγούσαν τις Αρχές προς την εκδοχή του τροχαίου δυστυχήματος.

Σχετικά με το κίνητρο του εγκλήματος είπε: “Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια υπόθεση θλιβερή και ιδιαίτερα βίαιη. Δυστυχώς σ’ αυτό το στάδιο και λόγω της θέσης μου ως πολιτικός ενάγων που δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία ακόμη, αλλά θα γίνει άμεσα, πρέπει να αρκεστώ σε πληροφορίες. Δυστυχώς οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται είναι και αυτές πολύ σκοτεινές και θολές. Αναφέρομαι στα κίνητρα. Άκουσα από εσάς, ότι αρνείται την κατηγορία ο φερόμενος ως δράστης και ήδη πλέον κατηγορούμενος αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ωστόσο αμφισβητώ τη θέση του, γιατί είναι πολύ σπάνιο μια δικογραφία από την Αστυνομία να φεύγει τόσο λανθασμένα και να οδηγείται στον εισαγγελέα. Σέβομαι τη θέση του και δηλώνω ότι η παράσταση Πολιτικής Αγωγής στρέφεται και κατατίθεται κατά παντός αυτουργού, ηθικού αυτουργού και συνεργού, δηλαδή κατά παντός υπευθύνου. Αφήνω ανοιχτά τα ενδεχόμενα από την πληροφόρηση που έχω για τη συμμετοχή άλλων, ωστόσο οι αστυνομικές Αρχές που τους έχω εμπιστοσύνη, νομίζω έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους και μάλλον οδηγούμαστε σ’ αυτό το συμπέρασμα… Ήταν μια παρέα νέων, έχω μάθει από πληροφορίες ότι ο φερόμενος ως δράστης κατάγεται από εύπορη οικογένεια και συναντιόνταν κατά καιρούς καθώς ο ίδιος εδραστηριοποιείτο στην εστίαση στις Σπέτσες τον πολύ τελευταίο καιρό, συναντιόνταν στο σπίτι του, διατηρούσε εξοχική κατοικία σε έναν πιο ερημικό οικισμό στους Αγίους Αναργύρους, πιθανόν να προέκυψε εκεί κάποια φιλονικία αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω προς το παρόν τα κίνητρα που με ρωτάτε και τις τόσο βαθιές και σημαντικές διαφορές που μπορεί να είχαν, προκειμένου να εξηγηθεί μία πράξη όπως είναι αυτή της ανθρωποκτονίας”.

Σχετικά με τις μαρτυρίες που καθοδηγούσαν τις Αρχές προς την εκδοχή του τροχαίου δυστυχήματος είπε: “Είναι ένα σημείο που κι εμένα με προβλημάτισε πολύ. Το παιδί φαίνεται πως μετά τα θανάσιμα, όπως αποδείχτηκαν, πλήγματα προσπάθησε να διαφύγει μόνο του, προφανώς προς παροχή βοήθειας και οδηγώντας μόνο του το μηχανάκι του. Κάποια στιγμή προφανώς στη διαδρομή τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του και προφανώς λιποθύμησε. Εκεί τον εντόπισαν οι περαστικοί ή τυχόν η ήδη παρέα του ή συμμετέχοντες δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, τον οδήγησαν στο Κέντρο Υγείας των Σπετσών, η γιατρός των Σπετσών, η κυρία Σπυράτου, στην προσπάθειά της να τον ανανήψει και να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες, προφανώς δεν τα κατάφερε με ό,τι μέσα είχε, ήταν πολύ βαριά τα τραύματα και διαπίστωσε ότι παρότι διακομίστηκε ως θύμα τροχαίου τα τραύματά του δεν συνάδουν με τραύματα τροχαίου. Εισηγήθηκε στις αρμόδιες Αρχές να εξεταστεί η σορός πλέον του άτυχου παιδιού από ιατροδικαστή. Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς έκανε τη νεκροψία/νεκροτομή και διαπίστωσε ότι φέρει δολοφονικά χτυπήματα από μαχαίρι. Η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα για ανθρωποκτονία και της αξίζουν συγχαρητήρια γιατί τη διαλεύκανε” υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονο θύμα σκοτώθηκε το Σάββατο και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για θανατηφόρο τροχαίο, καθώς βρέθηκε με τη μοτοσικλέτα του. Ωστόσο, τα ιατροδικαστικά ευρήματα σύμφωνα με τα οποία βρέθηκε σημάδι από μαχαιριά στο σώμα του και ο 26χρονος πέθανε από αιμορραγία, ανέτρεψαν τα δεδομένα. Ύποπτος για το στυγερό έγκλημα θεωρήθηκε ένας 22χρονος, ο οποίος είναι γιος πρύτανη Πανεπιστημίου. Οι δύο νεαροί φέρεται να λογομάχησαν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ακολούθησε ο θάνατος του 26χρονου. Ο 22χρονος πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οι προσωπικές διαφορές ανάμεσα στους δύο νεαρούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ