Κορονοϊός – Παρασκευής στον Realfm 97,8: Δεν αρκεί ο χρόνος του lockdown – Θα χρειαστούν κι άλλες ημέρες

“Τις τελευταίες ημέρες τα μηνύματα είναι αισιόδοξα σε ότι αφορά τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει η πολυπόθητη πτωτική τάση και παρόλα αυτά υπάρχει και η εικόνα στο σύστημα υγείας, που θα πιεστεί το επόμενο διάστημα μέχρι και εκεί να δούμε την αναμενόμενη πτώση στον αριθμό των διασωληνωμένων ή στον αριθμό των συνανθρώπων μας που καταλήγουν. Αλλά ναι, ανακεφαλαιώνοντας, είμαστε κοντά στην έναρξη της τάσης που μειώνει τον αριθμό των κρουσμάτων και είναι παρήγορο ότι ξεκινάει ο έλεγχος αυτού του δεύτερου επιδημικού κύματος” δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας -Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν αρκεί ο χρόνος του lockdown, θα ήταν πολύ αισιόδοξο να περιμένουμε τις επόμενες λίγες ημέρες ότι θα φτάσουμε σε έναν ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων της τάξης των 500 συνολικά ανά την επικράτεια. Θα χρειαστούν κι άλλες ημέρες. Θα ήταν ευχής έργον να μπορέσουμε να ελέγξουμε ένα τέτοιο κύμα μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες. Αυτό φαίνεται ότι δεν ήταν εφικτό και είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούμε επιπλέον χρόνο” τόνισε.

“Δεδομένου ότι είμαστε ακόμη μέσα στον Νοέμβριο κατά πάσα πιθανότητα και αυτό εξαρτάται και από τη δική μας στάση θα είναι εφικτό να επαναλειτουργήσουν κάποιες δραστηριότητες, να αρθούν κάποια περιοριστικά μέτρα, έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς να έχουμε μεγαλύτερο περιθώριο ελευθερίας αλλά και οι συνάνθρωποί μας να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά. Να υπενθυμίσω ότι αυτό είναι συνάρτηση της δικής μας στάσης, πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα, πόσο θα περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας” συμπλήρωσε. “Βρισκόμαστε όχι μόνο εν μέσω μιας πανδημίας, αλλά βρισκόμαστε και εν μέσω ενός ισχυρού κύματος, δηλαδή η κατάσταση δεν είναι παρόμοια με την κατάσταση που είχαμε τον Ιούνιο ή ακόμα και τον Σεπτέμβριο. Έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και η σταδιακή άρση των μέτρων θα βοηθήσει να λειτουργήσουν οι δραστηριότητες, οι οποίες είναι πιο ασφαλείας. Αυτό γίνεται πάντα όταν αίρονται τα μέτρα, αίρονται σταδιακά” ανέφερε ο κ. Παρασκευής.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ