Γκάγκα: Δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Χρειάζεται εθελοντισμός – ΒΙΝΤΕΟ

Για την πίεση στο ΕΣΥ αλλά και την αύξηση των ασθενών σε σχέση με τον Μάρτιο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου η Μίνα ΓΚάγκα, διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία.

“Μας χαροποιεί να μειώνονται τα κρούσματα, εμείς αυτήν τη μείωση θα τη δούμε στα νοσοκομεία σε μια εβδομάδα με δέκα μέρες. Οι άνθρωποι που μολύνθηκαν και που πήραμε ήδη στα κρούσματα πριν από δέκα ημέρες, αυτοί είναι τώρα στα νοσοκομεία, Υπάρχει διαφορά φάσης. Δεν μπαίνει κάποιος στο νοσοκομείο μόλις μολύνεται, αλλά μόλις αρχίζουν τα συμπτώματα να γίνονται σοβαρότερα για να χρειάζονται νοσηλεία. Το σύστημα θα συνεχίσει να πιέζεται παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα μειώνονται. Πολύ καλύτερο να μειώνονται τα κρούσματα, Ευχάριστη είδηση ότι μειώνονται τα κρούσματα. Το σύστημα πιέζεται” υπογράμμισε η κυρία Γκάγκα. Όσο για την αύξηση του αριθμού νεκρών είπε: “Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα στο δεύτερο κύμα. Δεν έχει αυξηθεί η θνητότητα σε σχέση με τα κρούσματα, έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα νούμερα των ασθενών. Για πολύ καιρό τα κρούσματα παγκοσμίως ανέβαιναν πολύ χωρίς να ανεβαίνουν αντίστοιχα οι θάνατοι”.

Για τους θανάτους ακόμη και νέων ανθρώπων όπως ο 25χρονος ή ο 39χρονος dj είπε: “Είναι τρομερό αλλά σε όλες τις λοιμώξεις υπάρχουν οι ομάδες που είναι πιο ευπαθείς που κάνουν και τα αντιγριπικά εμβόλια, όλοι οι άλλοι κινδυνεύουμε αλλά πολύ λιγότερο. Αν γίνουν 1.000 κρούσματα σε ανθρώπους των 90 ετών θα έχουμε 300 που θα νοσήσουν. Αν έχουμε 1.000 κρούσματα σε 20άρηδες, θα έχουμε 30 που θα νοσήσουν, αλλά δεν είναι ότι δεν θα νοσήσουν. Άρα αν έχουμε 4.000 κρούσματα ή 20.000 κρούσματα σε παιδιά 20 χρονών κάποια δυστυχώς θα αρρωστήσουν βαριά και δυστυχώς και κάποιους θα χάσουμε”.

Σχετικά με την έκκλησή της να πάνε γιατροί στη Θεσσαλονίκη είπε: “Είναι πολύ δύσκολα εκεί, είναι πολύς ο κόσμος που βρίσκεται στα νοσοκομεία, είναι πολύ πιο πιεστικό το να βλέπεις ανθρώπους που έχουν ένα μολυσματικό νόσημα γιατί πρέπει να προσέξει όλο το προσωπικό για να είναι εκεί και την επόμενη και τη μεθεπομένη, γιατί οι άρρωστοι μας χρειάζονται καθημερινά. Γιατί αν αρρωστήσουμε θα είναι τεράστιο πρόβλημα. Τα πρωτόκολλα είναι τέτοια που χρειάζεται πολύ περισσότερο προσωπικό απ’ ό,τι συνήθως. Χρειάζεται με την κίνηση που έχουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη οπωσδήποτε περισσότερο κόσμο, είναι πολύ σημαντικό και νομίζω ότι χρειάζεται εθελοντισμός, τον βλέπουμε και στις άλλες χώρες. Οι Έλληνες είμαστε καλοί στο να προσφέρουμε. Νομίζω ότι κι εδώ πρέπει να προσφέρουμε” σημείωσε η διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής στο “Σωτηρία”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ