Η ομορφιά της Κερκίνης στις οθόνες μας, με τo kerkinilike.gr

Στ’ άκουσμα της λέξης «Κερκίνη» μας έρχονται κατά νου : βόλτες με παραδοσιακές βάρκες στην ομίχλη της λίμνης, παρατήρηση και ακούσματα δεκάδων σπάνιων πουλιών, γευστικά πιάτα με βουβαλίσιο κρέας, ζεστοί και φιλόξενοι ξενώνες, χαμογελαστοί άνθρωποι.

Την εποχή αυτή η ομορφιά της Κερκίνης στις Σέρρες, και τον σπάνιο υγρότοπο από σημαντικότερους στην Ευρώπη, εντυπωσιάζει με τα εκατοντάδες σπάνια πουλιά -πολλά από τα οποία απειλούμενα- και τις χιονισμένες κορυφές του Μπέλλες, να καθρεφτίζονται στα νερά της

Και εάν λόγω της πανδημίας του Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων, δεν μπορούμε ν’ «αποδράσουμε» και ν’ απολαύσουμε από κοντά τη μαγεία της Κερκίνης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών της περιοχής, μας δίνει την ευκαιρία μέσω του on line Τουριστικού Οδηγού www.kerkinilike.gr, που εδώ και μερικές μέρες ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Στις σελίδες του Οδηγού, ο επισκέπτης μπορεί να βρει πληροφορίες για τη λίμνη της Κερκίνης, τον σπάνιο υγρότοπό της και τους φιλόξενους ανθρώπους της, στα γύρω παραλίμνια χωριά, τις επιχειρήσεις – μέλη του σωματείου, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και ειδήσεις που αφορούν την Κερκίνη.

Το διάστημα αυτό μάλιστα, λόγω της καραντίνας, βρίσκεται σ’ εξέλιξη και διαγωνισμός social media, όπου ένας/μία τυχερός/ή θα κερδίσει ένα κουτί γεμάτο παραδοσιακά προϊόντα της Κερκίνης

Το «Kerkini Like BOX», περιλαμβάνει συσκευασίες από βουβαλίσιο κρέας (καβουρμά, λουκάνικο, σαλάμι, σουτζουκάκι, μπέργκερ, καπνιστό κρέας), χυλοπίτες, τραχανά, μέλι, τσάι. κρασί κ.α. Όλα παραδοσιακά από την περιοχή της Κερκίνης, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και απολαύστε, τις μέρες της καραντίνας τα φημισμένα προϊόντα της Κερκίνης, βγάζοντας στην κουζίνα τον δημιουργικό σας εαυτό, με καινούργιες συνταγές και γεύσεις. Πληροφορίες & συμμετοχή : www.kerkinilike.gr

Όπως λένε με νόημα τα μέλη – επαγγελματίες του σωματείου : «Η λίμνη της Κερκίνης, με τον φημισμένο υγρότοπό της, δεν αποτελεί απλά μια πινέζα στον χάρτη στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, αλλά ένας τόπος που σαν τον επισκεφθείς πατάς … «Like» και όχι άδικα» Για την ώρα ωστόσο, μένουμε ασφαλείς και υγιείς σπίτια μας για να μπορούμε σύντομα και πάλι ν’ απολαύσουμε τις ομορφιές και τη φύση της Κερκίνης και όχι μόνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ