Διπλό φονικό στα Ανώγεια: “Περίμενα 6 μήνες για να δικαιωθώ” – Τι λέει ο Μανώλης Καλομοίρης

Των Ν.Δημαρά και Π.Σουρέλη

«Έξι μήνες τώρα ζούσα στην κόλαση. Ήρθε η ώρα να ηρεμήσω. Ήταν πολύ βάρβαρη η ρετσινιά που πήγαν να μου κολλήσουν. Δεν σκότωσα εγώ τον πατέρα μου. Δικαιώθηκα με αποδείξεις. Αφήστε με τώρα να θρηνήσω τον γονιό μου». Με τα λόγια αυτά ξέσπασε μέσα από τη φυλακή ο Μανώλης Καλομοίρης, μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. που αφορούν το διπλό φονικό που είχε σημειωθεί στα Ανώγειατον περασμένο Μάιο, με θύματα τον γνωστό μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο συγχωριανό του Γιώργο Ξυλούρη.

«Τώρα γαλήνεψα» «Μέχρι τώρα δεν είχα μυαλό και δεν με απασχολούσαν η δίκη μου και η βαριά κατηγορία που αντιμετωπίζω για το φονικό, παρά μόνο πώς θα αποτινάξω από πάνω μου το ότι υπήρξα πατροκτόνος. Τώρα γαλήνεψα», αναφέρει ο Μ. Καλομοίρης στους δικούς του ανθρώπους. Ο 29χρονος Μ. Καλομοίρης βρίσκεται προφυλακισμένος για τον φόνο του Γιώργου Ξυλούρη, αφού, όπως είχε ισχυριστεί στην απολογία του, «θόλωσε» μόλις είδε νεκρό τον πατέρα του, αδειάζοντας το όπλο του στον 30χρονο συγχωριανό του.

Τότε, μέλη της οικογένειας Ξυλούρη είχαν υποστηρίξει ότι ο θάνατος του 60χρονου Λευτέρη Καλομοίρη προκλήθηκε από σφαίρα που προήλθε από το όπλο του 29χρονου Μ. Καλομοίρη, ότι δηλαδή ο γιος, κατά τους πυροβολισμούς που έριξε εναντίον του Ξυλούρη, σκότωσε τον πατέρα του. Αντίθετα, η πλευρά Καλομοίρη είχε υποστηρίξει πως ο τόπος του εγκλήματος είχε «πειραχτεί», ενώ το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη δεν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή, χαρακτηρίζοντάς το «μούφα».

Μιλώντας στη Realnews, ο κ. Διονύσης Βέρρας, συνήγορος του προφυλακισμένου Μ. Καλομοίρη, τoνίζει ότι «τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων επιβεβαιώνουν απόλυτα τους ισχυρισμούς που από την πρώτη στιγμή είχε προβάλει ο κατηγορούμενος, δηλαδή: α) επτά ζεύγη καλύκων και βολίδων διαμετρήματος 9×17 έχουν ριφθεί από την Βeretta που κρατούσε στα χέρια του ο κατηγορούμενος Εμμανουήλ Καλομοίρης κατά τον κρίσιμο χρόνο και β) το ένα ζεύγος κάλυκα-βολίδας διαμετρήματος 9×19 έχει ριφθεί από το όπλο της άλλης πλευράς. Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι η συγκεκριμένη βολίδα, διαμετρήματος 9×19, που ερίφθη από το όπλο Glock της άλλης πλευράς, έχει το DNA του θανόντος πατέρα του, Ελευθέριου Καλομοίρη. Ο,τι δηλαδή έλεγε ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ