Κορονοϊός: Δεν έχουν μειωθεί οι εισαγωγές σε κλίνες Covid – Τεράστια η πίεση στο ΕΣΥ, ανέφερε ο Κικίλιας

Δεν έχει μειωθεί η προσέλευση στα νοσοκομεία και ειδικά οι εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτης, κατά την οποία παρουσιάστηκε το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού για τον κορονοϊό, προειδοποιώντας ότι η πίεση είναι η ίδια, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ανησυχητικός.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ως “κρίσιμη” την κατάσταση που βιώνει η χώρα, υπογραμμίζοντας τη διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό και τις επιπτώσεις στη δημόσια Υγεία και την τεράστια πίεση που υφίσταται το ΕΣΥ.

Στη συνέχεια, μετέφερε ένα μήνυμα του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσίοδρα. Όπως είπε, “ο καθηγητής, κ. Τσιόδρας μου έστειλε τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή (ανά 100.000 κατοίκους. Όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ουσιαστικά στο κόκκινο. Ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να τονίσω ιδιαιτέρως τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Φλώρινα, τη Χαλκιδική και τον Έβρο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

“Μπαίνουμε σιγά σιγά σε πιο χειμωνιάτικες ημέρες, οι κλιματικές συνθήκες δεν βοηθούν”, είπε ο κ. Κικίλιας για να προσθέσει πως “παρακαλώ θερμά, να κάνουμε αυτή την προσπάθεια για τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε να μπορούμε να τα καταφέρουμε”. “Κανείς δεν θέλει να δει εικόνες που αυτή τη στιγμή επικρατούν σε άλλες χώρες”, ανέφερε.

Επισήμανε τις δυσκολίες που καταγράφονται ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, λέγοντας πως το σύνολο της διοίκησης του υπουργείου Υγείας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, ενώ αποκάλυψε ότι νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο υποδιοικητής της Γ’ Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Αναστάσιος Κυριακίδης.

Όπως είπε στη συνέχεια, είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και το σύστημα Υγείας πιέζεται. Δεν έχει μειωθεί η προσέλευση στα νοσοκομεία, όπως στις εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid, ανέφερε για να προσθέσει πως “είναι η ίδια πίεση, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα”, παρότι δεν αυξάνεται τις τελευταίες 2-3 ημέρες. “Όμως προφανώς τα κρούσματα είναι ανησυχητικά”, τόνισε.

“Να παρακαλέσω στο όνομα των γιατρών, των νοσηλευτών, των διοικητικών, των επιστημόνων, όλων όσων δίνουν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Όλοι έχετε την ιστορία ενός συγγενούς, ενός φίλου, ανθρώπων που γνωρίζετε που δοκιμάζονται από τον κορονοϊό, να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους, την ανθρώπινη ζωή, να στηρίξουμε την προσπάθειά τους. Είναι προφανές ότι πιέζεται το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα και γενικώς πλέον… Είμαι πεπεισμένος ότι εάν πειθαρχήσουμε, σεβαστούμε τα μέτρα θα τα καταφέρουμε”, είπε ο υπουργός για να διευκρινίσει ότι τα νούμερα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι προϊόν των προηγούμενων ημερών, “είναι και μία φωτογραφία από το παρελθόν που έρχεται στο παρόν”. “Σας παρακαλώ πολύ όλους προσοχή”, κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ