Επέτειος Πολυτεχνείου: Σοβαρά επεισόδια με προσαγωγές στα Ιωάννινα – ΒΙΝΤΕΟ

Τις στιγμές έντασης και επεισοδίων στα Ιωάννινα κατά την προσπάθεια συνδικαλιστών και φοιτητών να διαδηλώσουν για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παρά τη σχετική απαγόρευση, αποτυπώνουν τα βίντεο που παρουσιάζει το agon.gr.

Στο πρώτο βίντεο είναι η στιγμή της καταδρομικής εφόδου μελών του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων στον χώρο, όπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και μέλη σωματείων και συνδικάτων ετοιμάζονταν να καταθέσουν λίγα κόκκινα γαρύφαλλα. Αν και αρχικά φαίνεται ο σκοπός να επιτυγχάνεται, η εμφάνιση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ανέτρεψε τις αριθμητικές ισορροπίες.

Στο δεύτερο βίντεο, φαίνονται μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων να έχουν ακινητοποιηθεί και να αναμένονται οχήματα για την προσαγωγή τους στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου μία ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο τρίτο βίντεο αποτυπώνεται η έναρξη των επεισοδίων, όταν ομάδα φοιτητών βγήκε από την εστία και επιχείρησε να διαδηλώσει. Ακολούθησε άγριο ξύλο, τραυματισμοί τεσσάρων φοιτητών και προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ