Ο Κωνσταντίνος Ροδόπουλος στον Realfm 97,8 για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές Ιουλίου του 2020 ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων που συνθέτουν μια γέφυρα προς την απασχόληση για την επόμενη γενιά. Κεντρικός πυλώνας της δέσμης αυτής μέτρων αποτελεί η βελτίωση της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για την υποστήριξη της μετάβασης στην ψηφιακή οικονομία, που ενετάθει τώρα με αυτή την πρωτόγνωρη πανδημία” δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ – Μητροπολιτικού Κολλεγίου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολαου. “Η εβδομάδα αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διενεργούνται ημερίδες για την πρόκληση αυτή” πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων πρόκειται να λάβει χώρα για 5 η συνεχή χρονιά από τις 9-13 Νοεμβρίου 2020 και αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία επιδιώκει να καταστήσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) πιο ελκυστική, μέσα από έναν συνδυασμό εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Οι ενδιαφερόμενοι που θα πάρουν μέρος στην εβδομάδα θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν παραδείγματα αριστείας στην ΕΕΚ, καινοτόμων παιδαγωγικών πρακτικών, επιτυχημένων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης που ενθαρρύνουν την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και επανεκπαίδευσης, καθώς και των βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης.

Η πανδημία του κορονοϊού χαρακτηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μια ευκαιρία προκειμένου η ΕΕΚ να καταστεί πιο μοντέρνα, ελκυστική, ευέλικτη και ευπροσάρμοστη στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής και της πράσινης μετάβασης. Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κατάρτισης με την ιδιότητα του επίσημου εθνικού υποστηρικτή, το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 12:00 διαδικτυακή ημερίδα (live webinar) με αντικείμενο τις νέες προκλήσεις στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ