Lockdown: Τι ισχύει με τις σχολές οδήγησης και τα ΚΤΕΟ

Σε lockdown κινείται ολόκληρη η χώρα από σήμερα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όλο αυτό το διάστημα ισχύουν τα παρακάτω αναφορικά με τις σχολές οδήγησης και τα ΚΤΕΟ.

Συγκεκριμένα:

Τι ισχύει για τις σχολές οδήγησης:

· Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολών οδήγησης. Επιτρέπεται μόνο η εκπαίδευση και εξέταση (θεωρητική και πρακτική) υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης για τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου και με τη συμμετοχή έως πέντε εκπαιδευόμενων.

· Αναστέλλεται η διενέργεια θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

· Σε περίπτωση μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων από σχολές οδηγών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και 2.000 ευρώ για τη δεύτερη παράβαση.

Τι ισχύει για τα ΚΤΕΟ:

· Αναστέλλεται η λειτουργία των υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου οχημάτων, εξαιρουμένων αποκλειστικά των Δημόσιων και Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) που διαθέτουν εγκεκριμένη – αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητων οχημάτων.

· Στις περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση επιτρεπόμενης λειτουργίας, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή δεν πρέπει να ξεπερνά τα εννέα άτομα, ενώ η προσέλευση γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και με επίδειξη του σχετικού καταλόγου στα ελεγκτικά όργανα.

· Σε περίπτωση μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων από υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και 2.000 ευρώ για τη δεύτερη παράβαση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ