Lockdown: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Συμπλοκές αστυνομικών με πολίτες που αντιδρούν στην καραντίνα-ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και πολίτες που συγκεντρώθηκαν κοντά στον Λευκό Πύργο για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή lockdown. Αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να αποτρέψουν τον συνωστισμό των πολιτών και την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, διαδηλωτές πέταξαν μπογιές και αυγά και στη συνέχεια επιτέθηκαν με πέτρες προς τους αστυνομικούς. Εκείνοι απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Επικράτησε ένταση στα γύρω στενά με τις αστυνομικές δυνάμεις να αναζητούν όσους πραγματοποίησαν την επίθεση εναντίον τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές έστειλαν διαδικτυακό κάλεσμα. Αρχικά αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμα σε όσους συγκεντρώνονταν στον Λευκό Πύργο ωστόσο ξαφνικά περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στον Λευκό Οίκο και προκλήθηκε η ένταση.

Οι διαδηλωτές, μετά την ένταση, κατευθύνθηκαν προς τη Ροτόντα για να αποφύγουν συλλήψεις ή προσαγωγές, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, προχώρησαν σε τουλάχιστον 3 προσαγωγές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ