Lockdown – Κορκίδης στον Realfm: Τα μέτρα να εστιάσουν στις υφιστάμενες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας

“Είναι φιλότιμη η προσπάθεια της κυβέρνησης, αυτά τα μέτρα είναι με ίδια μέσα και όχι με κοινοτικά κονδύλια, είναι ελληνικά χρήματα. Δεν υπάρχουν μέτρα όμως που να αντισταθμίζουν την αναστολή λειτουργίας μιας επιχείρησης, απλά επουλώνουν πληγές και σε στηρίζουν να συνεχίζεις να παλεύεις για την επιβίωσή σου, αυτή είναι η πραγματικότητα και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν” δήλωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Στις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα γύρω στις 15 Δεκεμβρίου να ξανά ανοίξουν τις αγορές, όπου έχουν εφαρμόσει lockdown, πολλές επιχειρήσεις εστίασης και λιανεμπορίου δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν εύκολα” πρόσθεσε.

“Τα μέτρα που ζητάμε είναι να εστιάσουν στις υφιστάμενες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας και να έχουν μια βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη μορφή και για το 2021. Δεν αρκούν μόνο τα άμεσα μέτρα στήριξης, πρέπει να επεκταθούν για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα” τόνισε.

“Το ημερήσιο κόστος ενός καθολικού lockdown υπολογίζεται στα 150-180 εκατ. ευρώ” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ