• Δεν της δίνουν απόσπαση

  9:31 μμ, Παρασκευή 31 Αυγ 2012 9:31 μμ, Παρασκευή 31 Αυγ 2012

  Αναγνώτρια του enikos.gr, καταγγέλλει ότι έχει έναν γιο ο οποίος πάσχει από μια σοβαρή νόσο με ποσοστό αναπηρίας 80%, και βρίσκεται στην Λάρισα, ενώ η ίδια δεν μπορεί να τον φροντίσει καθώς εργάζεται ως φιλόλογος στο Γυμνάσιο Ελάτειας, στη Φθιώτιδα. Η αναγνώστρια καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Παιδείας, δεν της έδωσε απόσπαση, παρά το σοβαρό πρόβλημα του γιου της.

  Διαβάστε την καταγγελία

  "Ονομάζομαι Βουλτσίδου Δήμητρα και είμαι φιλόλογος από τη Λάρισα. Η οργανική μου θέση είναι στο Γυμνάσιο Ελάτειας του νομού Φθιώτιδας, 200 περίπου χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας μου. Έχω τρία παιδιά (τρίδυμα) 11 ετών και το ένα από τα αυτά, ο γιος μου, πάσχει από μια σοβαρή νόσο των νεφρών με ποσοστό αναπηρίας 80%.Το παιδί έχει ανάγκη από τη συνεχή φροντίδα μου καθώς πρέπει να κάνει καθημερινές ιατρικές εξετάσεις και ειδική διατροφή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω πάρει απόσπαση και τη Δευτέρα 3/9/2012 θα πρέπει να βρίσκομαι στο σχολείο που ανήκω, δηλαδή στην Ελάτεια Φθιώτιδας, για να αναλάβω υπηρεσία.

  Η δική μου παραμονή μακριά από την οικογένεια ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία του παιδιού μου. Επικοινώνησα με κάποια αρμόδια άτομα από το Υπουργείο πριν ανακοινωθούν τα σημερινά ονόματα (της Β φάσης των αποσπάσεων) και ισχυρίζονταν ότι δεν έχει δοθεί κανένα κενό στο νομό Λάρισας για φιλολόγους. Όμως, εγώ έχω δει επτά τουλάχιστον ονόματα φιλολόγων που έχουν αποσπαστεί στο νομό Λάρισας κατά προτεραιότητα(π.χ. σύζυγοι στρατιωτικών).

  Διαπιστώνω με λύπη ότι για το Υπουργείο Παιδείας έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα οι αποσπάσεις συζύγων στρατιωτικών από ότι οι αποσπάσεις που αφορούν περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας παιδιών.

  Φυσικά, δεν είμαι εναντίον αυτών των αποσπάσεων για να διευκολύνονται οι συνάδελφοι αλλά το θεωρώ άδικο να γίνονται σε βάρος αποσπάσεων που λογικά θα έπρεπε να προηγούνται. Πιστεύω, πως τέτοιες περιπτώσεις, που αφορούν την υγεία και τη ζωή παιδιών θα πρέπει να εξετάζονται από ανθρωπιστική πλευρά".

  Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τον τηλεφωνικό αριθμό του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις. τηλ. 6944 05 05 05.

  'Αλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr

  e-mail:[email protected]

  τηλ: 210 87 88 006-007-008

  fax: 210 87 88 200

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα