Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Κρούσματα στο Κέντρο Υγείας Θέρμης – Το παράδοξο με τον διευθυντή

Συναγερμός στο Κέντρο Υγείας Θέρμης της Θεσσαλονίκης έπειτα από τέσσερα κρούσματα κορονοϊού καθώς το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας περιλαμβάνεται στα 160 Κέντρα Υγείας τα οποία διενεργούν τεστ.

Σύμφωνα με το Voria.gr, θετικοί στον κορονοϊό έχουν διαγνωστεί δύο διοικητικοί υπάλληλοι, ένας γιατρός καθώς και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας. Ο τελευταίος, μάλιστα, δεν έκανε το τεστ στο Κέντρο Υγείας το οποίο διευθύνει, αλλά επέλεξε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο καθώς σε αυτά εκδίδονται ταχύτερα τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τεστ έκαναν και άλλα οκτώ άτομα τα οποία θεωρήθηκαν στενές επαφές των ατόμων που διαγνώστηκαν θετικοί. Για τους έξι εξ αυτών τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά ενώ για τους άλλους δύο αναμένονται. Στο Κέντρο Υγείας Θέρμης διενεργούνται καθημερινά δεκάδες τεστ, τα περισσότερα κατόπιν ραντεβού. Αφορούν άτομα τα οποία διαμένουν στον δήμο Θέρμης και εμφανίζουν συμπτώματα, παρόμοια με αυτά της covid-19. Παράλληλα, διενεργούνται και κάποια λιγοστά τεστ, εκτός ραντεβού, σε περιπτώσεις οι οποίες κρίνονται ως πολύ επείγουσες. Πάντως, μετά την έξαρση των κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Θέρμης επικρατεί το αδιαχώρητο. Είναι ενδεικτικό ότι το επόμενο ραντεβού για τεστ covid-19 προσδιορίζεται για τις 4 Νοεμβρίου και μετά. Χθες είχαν διενεργηθεί περίπου πενήντα προγραμματισμένα τεστ και κάποια λίγα έκτακτα, εκτός ραντεβού.

ΠΗΓΗ: Voria.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ