Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά την “έκρηξη” κρουσμάτων

Έκτακτη σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη νέα “έκρηξη” κρουσμάτων κορονοϊού, που ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη σύσκεψη γίνεται επισκόπηση των δεδομένων της πανδημίας, σε συνέχεια των στοιχείων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 667 νέα κρούσματα, ενώ οκτώ ασθενείς με κορονοϊό κατέληξαν. Από τα νέα κρούσματα, τα 250 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 125 στη Θεσσαλονίκη και 30 στη Βοιωτία.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης εξάλλου, ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και των Ιωαννίνων να τηρούν τα μέτρα, καθώς οι περιοχές αυτές έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Προειδοποίησε, δε, ότι σε όλη την χώρα θα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι για την την τήρηση των μέτρων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ