Η ώρα των ευθυνών για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας μετά τη γέννα

Έφτασε η ώρα για την απόδοση ευθυνών στην υπόθεση της 27χρονης Δώρας από το Βαρθολομιό Ηλείας, η οποία μπήκε στην Εντατική μετά τη γέννηση του μωρού της αλλά ξεψύχησε 19 ημέρες αργότερα καθώς χθες παραδόθηκε στον εισαγγελέα Εφετών το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου της άτυχης κοπέλας.

Όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης ( ο οποίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ), έχουν διαπιστωθεί ευθύνες κάτι που σημαίνει πως θα ακολουθήσουν και πειθαρχικές διώξεις μέσω των αρμόδιων οργάνων.

Προγραμματισμένη καισαρική

“Υπάρχουν κάποιες ευθύνες δεν μπορώ να πως σε ποια πρόσωπα. Ο κύριος εισαγγελέας θα το εξετάσει και θα δει τι θα κάνει. Παράλληλα θα κινηθώ κι εγώ ως οφείλω στην πειθαρχική δίωξη μέσα από τα όργανα που έχει η 6η ΥΠΕ και το υπηρεσιακό συμβούλιο για να δούμε και το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης” δήλωσε ο κ. Καρβέλης μιλώντας στο tempo24.gr

Όλα ξεκίνησαν στις 18 Μαΐου όταν η άτυχη κοπέλα εισήλθε για προγραμματισμένη καισαρική στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Την ίδια ημέρα έφερε στον κόσμο το υγιέστατο αγοράκι της όμως την ώρα που επρόκειτο να τη μεταφέρουν στο δωμάτιό της υπέστη ανακοπή καρδιάς και εισήχθη διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Λίγα 24ωρα αργότερα οι γιατροί πληροφόρησαν τους οικείους της ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή με την τελευταία πράξη του δράματος να γράφεται στις 6 Ιουνίου όταν τους ανακοινώθηκε ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο έχασε τη μάχη που έδινε για τη ζωή του.

Τόσο ο απροσδόκητος θάνατος όσο και τα αναπάντητα ερωτήματα για τα αίτια που τον προκάλεσαν οδήγησαν τους συγγενείς της 27χρονης να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Όπως υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή η Δώρα δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Στη συνέχεια η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό της άτυχης κοπέλας, διαπίστωσε εισφόρηση από αναγωγή γαστρικού περιεχομένου και καθολική εγκεφαλική νέκρωση.

Ρίγη συγκίνησης είχε προκαλέσει ο σύζυγος της 27χρονης ο οποίος καλείται να μεγαλώσει μόνος του το παιδί τους. Όπως είχε πει το νεογέννητο αγοράκι είχε νιώσει την απώλεια της μαμάς του καθώς ξύπνησε και άρχισε να κλαίει τη στιγμή που εκείνη άφηνε την τελευταία της πνοή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ