ΓΑΔΑ: Τι αναφέρει για τις συνθήκες κράτησης του 14χρονου

Διευκρινίσεις παρέχει η ΓΑΔΑ, σχετικά με τις συνθήκες κράτησης του 14χρονου, που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Πέμπτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κράτηση του ανήλικου έγινε με απόφαση της 1ης ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, κατά την κράτησή του σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους δέχτηκε τρία επισκεπτήρια, ενώ σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ δεν υπήρξε περιορισμός στον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, αλλά και γενικότερα στην επικοινωνία του.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειας του, η Γ.Α.Δ.Α. δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την σημερινή απόφαση της Ανακρίτριας, με την οποία αφέθη ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζονται ότι:

  • Κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του, τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020. Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις (σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου).
  • Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιον της σήμερα 19/10/2020.
  • Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια:
    • την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του
    • την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από την μητέρα του
    • την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από την μητέρα του.

Δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ