Επεισόδια μαθητικό συλλαλητήριο: Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. – ΦΩΤΟ

Από τις δεκαεπτά προσαγωγές που έγιναν, συνολικά, για επεισόδια που σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης, οι οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σημειώνεται, ότι και οι οκτώ συλληφθέντες είναι ανήλικοι, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι ανήλικοι έριξαν βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έσπασαν μια στάση τραμ, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

Παράλληλα, σε ελέγχους που έκανε η Αστυνομία βρήκε μέσα σε δύο σακίδια, μεταξύ άλλων, δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρεις μολότοφ, φωτοβολίδες και σπρέι.

Ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται μαθητές να είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις των ΜΑΤ κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους χρήστες των social media. Ένας ενήλικας επεμβαίνει και ακούγεται να λέει: “Μας λέτε εξακρίβωση, μετά μας λέτε προσαγωγή, θα τους πάτε πάνω για να κάνετε σύλληψη. Το έχουμε δει το έργο εκατό φορές. Επιτέλους. 15χρονα παιδιά να τους βάζετε σε αυτή τη διαδικασία σαν να είναι εγκληματίες; Τι νομίζετε ότι κάνετε;”.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία

Σε σχετική ανακοίνωση στα social media η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι “στην σημερινή κινητοποίηση των μαθητών/τριών για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία. Σε μια συνεχόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών, η κυβέρνηση επέλεξε να ξαναστείλει τις δυνάμεις καταστολής να συλλάβουν ανήλικους μαθητές.

Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη κοινωνία”.

Δημοσιεύει μάλιστα φωτογραφίες από την προσαγωγή των μαθητών:

ΠΑΜΕ: Πρωτοφανής βία, απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση απέναντι σε παιδιά 15 ετών

Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ κάνει λόγο για “πρωτοφανή βία” και “απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση που ακολούθησε απέναντι σε παιδιά 15 ετών”. “Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρεμποδίσει την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, να τρομοκρατήσει τους μαθητές κι εργαζόμενους με σωματικές έρευνες, μπλόκα και συλλήψεις γύρω – γύρω από το χώρο της συγκέντρωσης, έπεσε στο κενό. Στο κενό θα πέσουν κι όλα τα σχέδια και τα αντεργατικά νομοθετήματα που απεργάζεται σε βάρος των Συνδικάτων και των λαϊκών αγώνων. Η πρωτοφανής βία, η απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση που ακολούθησε απέναντι σε παιδιά 15 ετών που διαδήλωναν με το χαμόγελο στα χείλη και με τον πιο ειρηνικό τρόπο, δείχνει όχι μόνο τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, αλλά και το μίσος που έχει απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, το φόβο που την κυριεύει η οργανωμένη λαϊκή πάλη. Η μαζική συμμετοχή στις πρόσφατες κινητοποιήσεις αποτελεί μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης και κλιμάκωση της πάλης, καθήκον στο οποίο καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε”, τονίζει το ΠΑΜΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ