Κορονοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους εάν υπάρχει συγχρωτισμός

“Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την Ελλάδα στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός” τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε και διευκρινίσεις για τη χρήση της μάσκας στα γυμναστήρια. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τον χρόνο παραμονής εντός του γυμναστηρίου, στους χώρους υποδοχής, αναμονής και στα αποδυτήρια, καθώς και στην ομαδική εκγύμναση όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις των δύο μέτρων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων:

1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού σε, όλη την χώρα. Όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε εξωτερικούς χώρους, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και απαραίτητη για την προστασία τη δική μας αλλά και την προστασία των γύρω από εμάς.

2. Προβλέπεται χρήση μάσκας στα γυμναστήρια για το προσωπικό, αλλά και τους αθλούμενους, αναλόγως του επιπέδου συναγερμού. Πιο συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας προβλέπεται για τον χρόνο παραμονής εντός του γυμναστηρίου, δηλαδή η μάσκα είναι υποχρεωτική στους χώρους υποδοχής, αναμονής και τα αποδυτήρια, καθώς και στην ομαδική εκγύμναση στην περίπτωση του επιπέδου 2 και του επιπέδου 3, όταν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.

3. Σχετικά με τη χρήση μάσκας στην εστίαση: «Σε όλους τους χώρους που κινούμαστε σε κάποια μαγαζιά εστίασης, είναι σημαντικό να φοράμε μάσκα γιατί υπάρχει συγχρωτισμός, ερχόμαστε φάτσα με φάτσα με κάποιους συνανθρώπους μας, με κάποιους συμπολίτες μας. Προφανώς την ώρα που τρώμε ή που πίνουμε, είναι η ώρα που δεν θα την χρησιμοποιούμε. Από εκεί και πέρα, όσο περισσότερο την χρησιμοποιούμε, τόσο σημαντικότερο είναι. Ο χρόνος νομίζω είναι πολύ σημαντικός και στις περιπτώσεις αυτές» είπε. Πρόσθεσε δε, πως όταν αναφέρεται πως δεν επιτρέπεται η χρήση μάσκας στην εστίαση, εννοείται ότι αυτό αφορά την ώρα που κάποιος παίρνει το γεύμα του, ή το δείπνο του.

Σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ