Δείτε πώς “έτρωγαν” δημόσιο χρήμα

Δυο τεχνικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη και ένα λογιστικό γραφείο στην Καβάλα δήλωναν «μαϊμού» εργάτες οικοδομών στο ΙΚΑ ώστε να εισπράττουν δώρα και επιδόματα , για άτομα που δεν υπάρχουν, χωρίς όμως να καταβάλλουν τις εισφορές.

Οι τρεις ιδιοκτήτες γραφείων, στη Χρυσούπολη Καβάλας, στο Καλοχώρι και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, είχαν προκαλέσει ζημία στο ΙΚΑ που υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από σχετικές καταγγελίες του Ι.Κ.Α., σύμφωνα με τις οποίες άγνωστα άτομα είχαν υποβάλλει μέσω του διαδικτύου ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις και με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατόρθωσαν να εντοπιστούν.

Σε έρευνες που έγιναν στους επαγγελματικούς χώρους βρέθηκαν:  

•    Στο λογιστικό γραφείο που βρίσκεται στη Χρυσούπολη Καβάλας, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας φάκελος με εννέα  Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις φυσικών προσώπων και ένας φορητός Η/Υ.

•    Στο τεχνικό γραφείο που βρίσκεται στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας φάκελος με έξι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις φυσικών προσώπων και δύο σκληροί δίσκοι Η/Υ.

•    Τέλος, στο τεχνικό γραφείο στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι Η/Υ.

Το προανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί για τους ιδιοκτήτες των τριών γραφείων θα υποβληθεί στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Καβάλας και Θεσσαλονίκης. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ