Κουκάκι: Με ποια τρομοκρατική οργάνωση συνδέουν τους συλληφθέντες οι αρχές – ΒΙΝΤΕΟ

Με την ομάδα των Λαϊκών Αγωνιστών συνδέουν τη δράση των τριών συλληφθέντων από την επιχείρηση στο Κουκάκι τα στελέχη της αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ελληνικής αστυνομίας.

Οι συγκεκριμένοι συλληφθέντες ενδέχεται να συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας, όσα και τα χρόνια δηλαδή που δραστηριοποιείται η ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Ο ίδιος αξιωματικός τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία που να τους συνδέουν με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ευελπιστούν να βρουν απαντήσεις στα μέσα ψηφιακής αποθήκευσης που κατασχέθηκαν κατά την επιχείρηση και βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πρωτοεμφανίστηκε το 2013 και έχει αναλάβει την ευθύνη για εννέα επιθέσεις, τρεις με καλάσνικοφ, πέντε βομβιστικές και μία με ρουκέτα.

Αναλυτικά οι επιθέσεις της “ΟΛΑ”:

14 Ιανουαρίου 2013: Επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέα δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού

30 Δεκεμβρίου 2013: Επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι

12 Ιανουαρίου 2014: Ρουκέτα κατά αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη

12 Δεκεμβρίου 2014: Επίθεση με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό

24 Νοεμβρίου 2015: Εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο στου ΣΕΒ

12 Δεκεμβρίου 2016: Εκρηκτικός μηχανισμός σε σακίδιο έξω από το Υπουργείο Εργασίας

19 Απριλίου 2017: Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία τράπεζα στην οδό Σανταρόζα

22 Δεκεμβρίου 2017: Εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών – Πυροβολισμός εναντίον του σκοπού

17 Δεκεμβρίου 2018: Βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪΟ εκδότης του Βασίλη Παλαιοκώστα

Το υπόγειο στην οδό Ζίννη, στο Κουκάκι, ήταν νοικιασμένο εδώ και περίπου έναν χρόνο από έναν από τους συλληφθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος, είχε εμφανιστεί ως ιδιοκτήτης εκδοτικής εταιρίας, η οποία πριν από περίπου έναν χρόνο είχε εκδώσει το βιβλίο του επικηρυγμένου “Φαντομά” των φυλάκων, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο 42χρονος είχε πει στην ιδιοκτήτρια του υπογείου, ότι θα το χρησιμοποιούσε σαν αποθήκη, για να βάζει μέσα κάποια συγγράμματα και κάποια βιβλία που δεν του ήταν χρήσιμα. Ο 42χρονος ήταν και συνεργάτης του Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ