Αντιδήμαρχος Αθήνας στον RealFm 97,8: Δεν αλλάζει τίποτα στον Μεγάλο Περίπατο

“Υπάρχει κανονικά Μεγάλος Περίπατος, υλοποιείται κανονικά και ρητά δηλώνω ότι τίποτα δεν σταματάει, τίποτα δεν ξηλώνεται και τίποτα δεν πάει περίπατο. Ο Μεγάλος Περίπατος συνεχίζει κανονικότατα”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης, στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

Σχολιάζοντας τα όσα γράφονται από χθες, ο κ. Αξιώτης έκανε λόγο για “λανθασμένες ειδήσεις”. “Δεν ξηλώνεται τίποτα, εμείς είμαστε σε μία διαδικασία αυτή τη στιγμή, η οποία είναι πιλοτική παρέμβαση, αξιολογούμε και αντλούμε τα πραγματικά δεδομένα, την προσομοίωση που ανέφερε και ο κ. Δήμαρχος, επεξεργαζόμαστε από εκεί και πέρα το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θεσμικά θα θωρακίσει την όποια παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας, και βεβαίως μετά μπαίνουμε στην οριστική φάση που είναι η υλοποίηση των έργων. Εν κατακλείδι, δεν σταματάει τίποτα, προχωράμε με βάση τον σχεδιασμό”, είπε ο κ. Αξιώτης.

Συνέχισε, λέγοντας ότι “σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε το έργο πίσω. Όταν μιλάμε για τον Μεγάλο Περίπατο μιλάμε για την μεγαλύτερη και σημαντικότερη ανάπλαση στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό είναι ξεκάθαρη προεκλογική δέσμευση και δεν θα το σταματήσουμε. Επιλέξαμε όμως έναν διαφορετικό τρόπο από τον κλασικό -που ποιος είναι- να βάλουμε απευθείας την μπουλντόζα. Επιλέξαμε να κάνουμε τη διαβούλευση στην πράξη. Είδαμε ότι αυτό πέτυχε γιατί έχουμε αντλήσει τα πραγματικά δεδομένα για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε σωστά τη συγκεκριμένη ανάπλαση. Συγκεκριμένα, με παραδείγματα. Όταν εμείς πήραμε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δώσουμε άλλη μία επιπλέον λωρίδα στην Πανεπιστημίου, αυτό προέκυψε μέσα από την αξιολόγηση της πιλοτικής αυτής παρέμβασης. Εκεί λοιπόν αναφέρεται στο κομμάτι ο κ. Δήμαρχος στη φράση του ‘δεν βγήκε’. Δεν σημαίνει, όμως, ότι ο Μεγάλος Περίπατος σταματάει. Αλλά ότι βελτιώνεται, ότι μέσα από την αξιολόγηση της πιλοτικής παρέμβασης βελτιώνεται ξεκάθαρα” και πρόσθεσε ότι “οπουδήποτε βρίσκουμε προβλήματα τα αξιολογούμε και τα βελτιώνουμε”.

Διευκρίνισε πως “ο Μεγάλος Περίπατος, όμως, συνεχίζει κανονικότατα και θα βγει σε τροχιά οριστικής υλοποίησης από το 2021. Τότε, αν θέλετε, θα δείτε να ‘ξηλώνονται οι ζαρντινιέρες’, που όμως δεν ξηλώνονται, θα εγκατασταθούν πλέον στις 129 γειτονιές της Αθήνας…”.

Σε αυτό το σημείο, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, τόνισε ότι “εμείς έχουμε πει εξαρχής και αυτή ήταν η φιλοσοφία της συγκεκριμένης προμήθειας, εμείς προμηθευόμαστε στοιχεία αστικού εξοπλισμού τα οποία έχουν τη δυνατότητα της μετεγκατάστασης. Δηλαδή όταν μπούμε πλέον στην οριστική εφαρμογή των έργων, από Φλεβάρη του 2021, όλες αυτές οι ζαρντινιέρες, τα φυτά που βλέπετε, θα πάνε πλέον σε αναπλάσεις όλων των πλατειών και των γειτονιών της Αθήνας. Αυτή ήταν η αρχική φιλοσοφία και αν θέλετε αυτός ήταν και ο βασικός μας στόχος, τα 2 εκατ. περίπου που δαπανήθηκαν να μην πεταχτούν. Όταν μετακομίζουμε, δεν πετάμε τα έπιπλα, τα πάμε στο καινούργιο σπίτι. Αυτή είναι και η διαδικασία. Άρα τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πετάγονται τα 2 εκατομμύρια, σε καμία περίπτωση. Αυτά είναι στοιχεία αστικού εξοπλισμού, τα οποία θα παραμείνουν προίκα του δήμου για τα επόμενα 15 χρόνια, όσο βέβαια είναι και η εγγύηση κατασκευής”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα που προέκυψε στην Ομόνοια, είπε ότι “αλήθεια είναι ότι δυστυχώς προσβλήθηκε το γκαζόν από ‘καραφατμέ’, έτσι λέγεται το είδος της κάμπιας. Αμέσως οι υπηρεσίες του δήμου πήγαν και έριξαν το συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο σκοτώνει αυτό το συγκεκριμένο ζιζάνιο και αν παρατηρήσετε τώρα το γκαζόν στο σιντριβάνι της Ομόνοιας έχει ξανανθίσει, με εξαίρεση κάποια μικρά κομματάκια”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ