Αυλή-εργοτάξιο σε δημοτικό της Θεσσαλονίκης – Τι απαντά στο enikos.gr ο διευθυντής του σχολείου – ΦΩΤΟ

Εικόνα… εργοταξίου παρουσιάζει το 10ο Δημοτικό Συκεών Θεσσαλονίκης, παρότι έχει ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Στο σχολικό συγκρότημα πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης, με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται υπό τους ήχους κομπρεσέρ, ενώ τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν για διάλειμμα, παρά μόνο κατά μικρές ομάδες και σε έναν συγκεκριμένο χώρο της αυλής του σχολείου.

«Πέρασα έξω από το σχολείο στις αρχές Ιουνίου. Η κατάσταση ήταν αυτή που βλέπουμε και σήμερα. Επικοινώνησα πολλές φορές με τον Δήμο Συκεών, με την Περιφέρεια και με τον εργολάβο. Μην ανησυχείτε, κύριε, η αυλή του σχολείου και ο περιβάλλων χώρος θα είναι έτοιμα στις 31 Αυγούστου. Οι εργασίες όμως δεν ολοκληρώθηκαν ούτε στην αυλή ούτε στον περιβάλλοντα χώρο. Τρεις μήνες και δεν έγινε τίποτα!. Τα σχολεία βέβαια άνοιξαν και τα περίπου 300παιδιά δεν μπορούν να βγουν στην αυλή για διάλειμμα» καταγγέλλει αναγνώστης του enikos.gr, του οποίου το παιδί φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος επιβεβαίωσε πως οι συνθήκες με τις οποίες άνοιξε το σχολείο δεν είναι οι καλύτερες ωστόσο όπως τόνισε, ήταν αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων το σχολείο να ανοίξει και να μην ανασταλεί η λειτουργία του. Όπως είπε, τα έργα ανάπλασης τόσο του εξωτερικού χώρου όσο και του εσωτερικού ξεκίνησαν τον Μάρτιο με πρόβλεψη να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, αφενός το άνοιγμα των σχολείων τον Ιούνιο και αφετέρου κάποιες επιπλέον εργασίες που προέκυψαν στο εσωτερικό του κτιρίου, καθυστέρησαν τα έργα κι έτσι αυτά δεν είχαν ολοκληρωθεί με το άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Γιάννης Νομικούδης διευκρίνισε πως το ένα τρίτο του προαύλιου χώρου είναι έτοιμο και αυτός ο χώρος είναι αρκετός για τα διαλείμματα των μαθητών καθώς έχουν χωριστεί σε τρία γκρουπ (ανά τάξεις) και βγαίνουν σε διαφορετικές ώρες ανά δέκα λεπτά. Επιπλέον, έχει ενημερωθεί πως σε δύο περίπου εβδομάδες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν στο δάπεδο του προαυλίου. Το υπόλοιπο έργο θα συνεχιστεί εκτός σχολικού ωραρίου αν και τώρα στο βαθμό που είναι εφικτό οι εργασίες γίνονται με τρόπο που να επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο τα μαθήματα. Ο κ. Νομικούδης εξήγησε πως υπάρχει σωστή διαχείριση ακόμη και κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών με σχολικούς τροχονόμους ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους, καθώς γίνονται έργα και στα πεζοδρόμια. Τέλος τόνισε πως στον ίδιο δεν έχει γίνει καμία καταγγελία από γονιό το αντίθετο μάλιστα, αίτημα όλων ήταν το σχολείο να ανοίξει κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ