Χρήστος Ταραντίλης: Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας καταλύτης αναγεννητικής προόδου για το ελληνικό κράτος

Κατά την εκπροσώπηση της Βουλής των Ελλήνων σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που περιελάμβαναν επιμνημόσυνο δέηση και κατάθεση στεφάνου, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, καθηγητής κ. Χρήστος Ταραντίλης τόνισε ότι η καθιέρωση της Ημέρας Μνήμης με ομόφωνη απόφαση της Βουλής το 1998 δεν είναι απλά μια συμβολική πράξη επετειακής υπενθύμισης αλλά πολύ περισσότερο αποτελεί επίσημη αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας που τιμά την ζώσα συλλογική μνήμη και την εθνική μας ταυτότητα.

Ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε ότι η κραταιά και αδιάλλειπτη παρουσία του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη, στον Πόντο, την Καππαδοκία, την Βιθυνία και την Ιωνία τερματίστηκε βίαια με την προμελετημένη και συστηματική εξόντωση των χριστιανικών πληθυσμών στο διάστημα 1913-1923.

Κλείνοντας, ο κ. Ταραντίλης υπογράμμισε ότι παρά το προσωπικό και συλλογικό τραύμα, ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας αναδείχθηκε σε καταλύτη αναγεννητικής προόδου για το ελληνικό κράτος, μετουσιώνοντας τον πόνο και την συμφορά σε δημιουργικό άθλο και δίνοντας νέα προοπτική τόσο στην προσωπική όσο και στην εθνική μας πορεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ