Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου για τη φωτιά στη Μόρια: Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο σκόπιμου εμπρησμού του hot spot στη Μόρια, από περίεργες, όπως χαρακτήρισε, ΜΚΟ ή ξένους πράκτορες, με στόχο την αποσταθεροποίηση της νησιωτικής χώρας, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Πληροφορίες λαμβάνουμε συνεχώς και συγκλίνoυν σε αυτό» απάντησε σε σχετική ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα, ο κ. Μουτζούρης, ο οποίος επισήμανε ότι «τα νησιά μας βρίσκονται στο στόχαστρο της Τουρκίας», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. «Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα. Δε θέλουμε άλλες επισκέψεις υπουργών αλλά μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι «πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού».

Ο κ, Μουτζούρης εξέφρασε και την ανησυχία του ότι ο αριθμός όσων αιτούντων άσυλο διέμεναν στο hot spot στη Μόρια και είναι θετικοί στο κορονοϊό δεν ανέρχεται στον αριθμό των 35 μόνο, αλλά είναι σαφώς μεγαλύτερος. «Όλοι αυτοί είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν μεταδώσει τον ιό και σε παρακαθήμενους μετανάστες» υποστήριξε. «Ο πληθυσμός ανησυχεί. Δεν πάει άλλο» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Δείτε το βίντεο από το Star:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ