Ξάνθη: Αγριογούρουνα κατέστρεψαν καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων – ΦΩΤΟ

Πονοκέφαλο συνεχίζουν να προκαλούν στους αγρότες του κάμπου στην Ξάνθη οι επιδρομές των αγριογούρουνων στις καλλιέργειες τους. Πρόκειται για ένα πρόβλημα πολλών ετών, το οποίο παραμένει άλυτο, με τους παραγωγούς να μιλούν για ανυπολόγιστες καταστροφές στις καλλιέργειες τους κάθε χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή λαμβάνουν πενιχρές αποζημιώσεις που δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζημιά.

Σύμφωνα με το XanthiNea.gr, τα αγριογούρουνα προκαλούν καταστροφές κυρίως σε καλλιέργειες καλαμποκιού αλλά και σε κηπευτικά σε περιοχές του δήμου Τοπείρου, όπως Εράσμιο, Δασοχώρι, Κύρνο, Μάγγανα και Παλιά Εράσμιο.

“Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν τα χιλιάδες αγριογούρουνα στις καλλιέργειες στο Ερασμιο, Δασοχώρι, Κύρνο, Ηλιόπετρα, Μαγγανα, παλιό Ερασμιο. Άμεση αποζημίωση και μέριμνα να βρεθεί λύση. Κάποιοι παραγωγοί δεν μπορούν ούτε να σπείρουν, το ίδιο βράδυ ο σπόρος εξαφανίζεται” σημειώνει ο Στέλιος Μωραΐτης εκτιμώντας πως εάν δεν δοθούν άμεσες και γενναίες αποζημιώσεις οι αγρότες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την παραγωγή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ