Διεθνής διάκριση για την AXIA Ventures Group

Κορυφαία επενδυτική τράπεζα στην Ελλάδα ανακηρύχθηκε για τρίτη φορά από το 2015, η AXIA Ventures Group από τον παγκοσμίου φήμης ανεξάρτητο οργανισμό Euromoney Awards of Excellence. Η σημαντική αυτή διάκριση έγινε ανάμεσα σε περισσότερες από 1.500 υποψηφιότητες παγκοσμίως, ξεχωρίζοντας σταθερά ως ένας κορυφαίος επενδυτικός τραπεζικός όμιλος με ευρύτατη αποδοχή στην παγκόσμια κοινότητα της επενδυτικής τραπεζικής και των θεσμικών επενδυτών.

Η ΑΧΙΑ έχει συνδέσει την πορεία της με μερικά από τα πιο εμβληματικά projects της χώρας συγκεντρώνοντας σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια και συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις συμφωνίες που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα -μόνο το 2019 το οποίο αφορά η συγκεκριμένη διάκριση- ξεχωρίζει η στρατηγικού χαρακτήρα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 650 εκ. Ευρώ της Lamda Development S.A. που άνοιξε το δρόμο για την εξαγορά των μετοχών της Hellinikon S.A. Μια κίνηση που έδωσε το λάκτισμα για να ξεκινήσει το εμβληματικό σχέδιο αστικής ανάπλασης του παλαιού αεροδρομίου. Η AXIA ανέλαβε το ρόλο του Global Coordinator σε αυτή τη συναλλαγή που αποτέλεσε για μεγαλύτερη μη τραπεζική δημόσια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Ελλάδα της τελευταίας δεκαετίας προσελκύοντας σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό. Κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει κυριολεκτικά τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας σε μια πολυδιάστατη επένδυση εθνικού ενδιαφέροντος.

Ως οικονομικός σύμβουλος της Grivalia Properties, συνέβαλλε στη συγχώνευση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα με τη Eurobank. Αντίστοιχα, δύο μεγάλες συστημικές τράπεζες, η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank εμπιστεύθηκαν την AXIA στην προσπάθεια τους να ανοίξουν, για πρώτη φορά μετά την πολυετή κρίση, την αγορά των κεφαλαίων TIER II στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Επίσης, η AXIA συμμετείχε στην πρώτη μεγάλη δημόσια τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα συνολικού ύψους 2 δις Ευρώ ενεργώντας ως Financial Advisor ενός εκ των μεγαλύτερων θεσμικών επενδυτών παγκοσμίως που τοποθετήθηκε δυναμικά ως αγοραστής στην αναδυόμενη αγορά των ελληνικών NPL. Την ίδια στιγμή, εξασφάλισε το ενδιαφέρον πολλών ξένων θεσμικών επενδυτών στην έκδοση ενός σύγχρονου πράσινου ομολόγου αξίας 670 εκατ. Ευρώ για τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σχολιάζοντας τη βράβευση o κ. Αλέξανδρος Αργυρός, Managing Director και Επικεφαλής του Τμήματος Επενδυτικής Τραπεζικής επεσήμανε ότι «Η -για τρίτη φορά μέσα στην τελευταία πενταετία- βράβευση της AXIA, αντικατοπτρίζει το εύρος των δυνατοτήτων μας, καθώς και την ικανότητα και τη δέσμευση των στελεχών και της ομάδας μας για τον σχεδιασμό και εφαρμογή λύσεων σε μια σειρά κλάδων της οικονομίας».

Αναλυτές θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μία Ελληνικών συμφερόντων Επενδυτική Τράπεζα, που διατηρεί γραφεία στην Αθήνα, τη Λευκωσία, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, τη Λισαβόνα και παρουσία στο Λονδίνο, αποτελεί τη μόνη μη συστημική επενδυτική τράπεζα που λαμβάνει αυτή τη διάκριση για την Ελλάδα παραγκωνίζοντας παγκοσμίου εμβέλειας, φήμης και εμπειρίας ανταγωνιστές της από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Όπως τόνισε ο κ. Αργυρός «η ΑΧΙΑ απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των μεγαλύτερων διεθνών επιχειρηματικών ομίλων ενώ στην Ελλάδα ξεχωρίζει για τις πολύ σημαντικές, αυστηρά επιλεγμένες και εξαιρετικά πρωτοποριακές συμφωνίες που έχει υλοποιήσει κάτω από δύσκολες χρηματοοικονομικές συνθήκες. Είμαστε πολύ περήφανοι που μέσα στα πολύ δύσκολα τελευταία χρόνια για τη χώρα μας, συνεισφέρουμε και εμείς στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και την ανοικοδόμηση της αξιοπιστίας της στο παγκόσμιο στερέωμα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ