Νέες καταγγελίες από τον δήμαρχο Κυθήρων – “Όλοι όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτήν την υπόθεση θα πληρώσουν”

Αποκαλυπτικός ήταν ο δήμαρχος Κυθήρων μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Γιώργου Ψάλτη και της Στεφανίας Κασίμη, σχετικά με τα όσα συνέβησαν στη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο νησί τον Αύγουστο του 2017.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Στράτος Χαρχαλάκης επικαλούμενος τον πρώην υπαρχηγό της Πυροσβεστικής Γιάννη Βασιλειάδη, εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε καμία άλλη φωτιά στην Ελλάδα γεγονός που σημαίνει πως όλα τα εναέρια μέσα ήταν διαθέσιμα ωστόσο δεν εστάλησαν στο νησί για να μην υπάρξει αναζωπύρωση. Μάλιστα, ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρθηκε και σε έναν χαρακτηριστικό διάλογο ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Κυθήρων και τον πρώην υπαρχηγό της Πυροσβεστικής κ. Βασιλειάδη που βρίσκονταν στο μέτωπο της φωτιάς. “Νομίζω τελειώσαμε” είπε ο αντιδήμαρχος Κυθήρων με τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής να του απαντά “τώρα αρχίζουμε κύριε αντιδήμαρχε, με ξεβρακώσανε”.

“Εμείς θα κινηθούμε δικαστικά, αυτό είναι δεδομένο. Όλοι όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτήν την υπόθεση θα πληρώσουν” τόνισε ο κ. Χαρχαλάκης. “Είτε είναι ο ίδιος ο κ. Τόσκας, είτε είναι ο κ. Καπέλιος, είτε οποιοσδήποτε άλλος να κληθούν να πληρώσουν” είπε.

Αναφορικά με το πόρισμα, ο δήμαρχος Κυθήρων σημείωσε πως δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση, ούτε καν για το ποιος είναι ο αξιωματικός που ανέλαβε την ανάκριση καταγγέλλοντας πως δεν έχει κληθεί ούτε ο ίδιος ούτε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας να καταθέσει. “Προφανώς ο αξιωματικός που έκανε την ανάκριση έκρινε ότι εμείς δεν έπρεπε να μιλήσουμε, για κάποιο λόγο” είπε, ενώ αποκάλυψε ότι είχε συναντήσει τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο το φθινόπωρο του 2019 χωρίς ωστόσο να πάρει κάποια συγκεκριμένη απάντηση για το πόρισμα.

Επίσης εξαπέλυσε βολές εναντίον του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα καθώς όπως σημείωσε “οι αποφάσεις του δεν λαμβάνονταν με επιχειρησιακά και αντικειμενικά κριτήρια αλλά με πολιτικά και κομματικά”. Όπως καταγγέλλει “του έλεγα θέλουμε αεροπλάνα να σβήσουν τη φωτιά και μου έλεγε άστη να σβήσει στη θάλασσα. Αυτή ήταν η απάντηση του κ. Τόσκα”.

Ακούστε το ηχητικό του Realfm

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ