Μοριακό αναλυτή για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού αποκτά το νοσοκομείο των Χανίων

Την ανακοίνωση ότι εντός των δύο επόμενων εβδομάδων θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Χανίων με ένα μεγάλο μοριακό αναλυτή, ώστε να γίνονται τεστ για τον κορονοϊό και στα Χανιά, έκανε το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος μετά το τέλος της οποίας μιλώντας στους δημοσιογράφους, έστειλε μήνυμα στήριξης της πολιτείας προς τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Όπως τόνισε, «για μας είναι στρατηγικής σημασίας ο νομός Χανίων, το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, το παραϊατρικό προσωπικό, όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο. Αποδείξαμε εν μέσω κρίσης ότι σταθμίζουμε πάνω απ’ όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής και στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους με όλα τα μέσα».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις 5.000 προσλήψεις που έγιναν μέσα σε διάστημα 3 μηνών στο χώρο της δημόσιας υγείας, ενώ έκανε γνωστό ότι μέσω μοριοδότησης θα κινηθούν οι διαδικασίες για να μονιμοποιηθούν περίπου 2.500 νοσηλευτές, καθώς και επικουρικοί γιατροί σε μονάδες υγείας της χώρας.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προστεθούν σε ΜΕΘ της Κρήτης 25 νέες κλίνες.

Ο υπουργός Υγείας κατά την άφιξη του στο νοσοκομείο, συνομίλησε με συμβασιούχους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας υγείας που πραγματοποίησαν συγκέντρωση ζητώντας τη μονιμοποίηση τους.

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Κικίλια, συμμετείχαν ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βουλουδάκης, στελέχη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η διοίκηση του νοσοκομείου και εκπρόσωποι εργαζομένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ