Πατούλης στον Realfm 97,8 για τον “μαϊμού” γιατρό: Δεν θέλω να αποκλείσω ότι υπάρχει κύκλωμα

Στην υπόθεση με τον 47χρονο “μαϊμού” γιατρό σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Είναι αλήθεια ότι κατά καιρούς εμφανίζονται τέτοιοι άνθρωποι που πουλάνε ελπίδα και μάλιστα παριστάνοντας όχι μόνο τους γιατρούς, αλλά τους γιατρούς που φέρουν τη γνώση ως ελπίδα απέναντι σε άλλους οι οποίοι δεν την έχουν, οι οποίοι είναι και γιατροί. Η περίπτωση για την οποία συζητάμε πρόκειται για έναν πολυμήχανο απατεώνα, είναι ένα φαινόμενο κακό της εποχής μας το οποίο προήλθε μέσα από την αγορά της ελπίδας για ίδιον όφελος. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η αγορά της ελπίδας έφερνε σε χειρότερη κατάσταση τον ίδιο τον ασθενή, ο οποίος σταματούσε και τη θεραπεία του για να πάρει κάποια φάρμακα τα οποία δεν είχαν καμία πιστοποίηση, τα οποία τα έδινε επειδή εκείνος τα ήξερε ή τα είχε παρασκευάσει”, είπε ο κ. Πατούλης.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κύκλωμα ο Περιφερειάρχης Αττικής απάντησε: “Δεν θέλω να το αποκλείσω γιατί δεν μπορεί κάποιος να κινείται με τόσο μεγάλη ελευθερία, τόσα πολλά χρόνια και σε πολλά επίπεδα. Νομίζω ότι αξίζει της προσοχή της έρευνας να είναι σε βάθος, διότι σε κάθε περίπτωση το να έρθει κάποιος και να μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και με αδόκιμο τρόπο νομίζω ότι κάτι θα αντιλαμβανόμασταν. Το πώς ακριβώς όμως εκείνος παρουσιαζόταν, ποιοι ήταν γύρω από αυτόν και με ποιον τρόπο δρούσε νομίζω ότι έχει αξία του να καταλάβουμε ποιες είναι οι νέοι μέθοδοι γιατί μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι” σημειώνοντας ότι μέχρι και χθες δεν υπήρχε κάποια καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο για το συγκεκριμένο άτομο.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ