Σχέδιο “Κάθαρση”: Η νέα υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στις φυλακές

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μετά τη διαπίστωση ότι εισάγονται στα σωφρονιστικά καταστήματα από ναρκωτικά μέχρι τηλεοράσεις και ψυγεία εκπονεί σχέδιο με την κωδική ονομασία “Κάθαρση στις φυλακές”.

Το νομοσχέδιο που θα φτάσει σύντομα στη Βουλή θα προβλέπει την ίδρυση μίας νέας υπηρεσίας “αδιάφθορων” για την καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Αρμόδιες πηγές, μιλώντας στην εφημερίδα το Έθνος της Κυριακής, αναφέρουν ότι η “μίνι Αστυνομία” των φυλακών θα είναι επιφορτισμένη με υποθέσεις επίορκων σωφρονιστικών υπαλλήλων κάθε βαθμίδας, με φακέλους που αφορούν στις συμβάσεις για τις προμήθειες αλλά και με κάθε άλλη πτυχή που αφορά στο σωφρονιστικό σύστημα και έχει “άρωμα” διαφθοράς.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η νέα υπηρεσία θα αποτελείται από 24 στελέχη, τα περισσότερα εκ των οποίων θα είναι αστυνομικοί με ειδικές γνώσεις. Τα στελέχη θα σχηματίζουν δικογραφίες και θα έχουν τη δυνατότητα προανακριτικών ερευνών σε βάθος. Ο εποπτεύων θα είναι εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος θα επιλεγεί με βάση την προϋπηρεσία του και τις εξειδικευμένες γνώσεις που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο νέος ελεγκτικός μηχανισμός κρίθηκε απαραίτητος καθώς τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαπίστωσαν ότι όσες έρευνες και αν πραγματοποιηθούν στις φυλακές πάντα θα εντοπίζονται αντικείμενα που έχουν περάσει παράνομα.

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Έθνος της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ