• Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας - Άρχισε η εφαρμογή σε δύο δρόμους

  9:15 πμ, Πέμπτη 11 Ιουν 2020 9:15 πμ, Πέμπτη 11 Ιουν 2020

  Άρχισε σήμερα, Πέμπτη, η πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας με δυο δρόμους και συγκεκριμένα, την Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολό της και την Ηρώδου Αττικού επίσης στο σύνολό της.

  Αξιοποιώντας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που η κίνηση ήταν μειωμένη ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε διαγραμμίσεις για τη δημιουργία των πρώτων ζωνών προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα.

  Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε για την πιλοτική εφαρμογή σε δύο δρόμους: "Είμαστε υπερήφανοι που ξεκινά το έργο του Μεγάλου Περιπάτου για δύο λόγους. Ο πρώτος, γιατί γίνεται πράξη το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και του Αντώνη Τρίτση. Ο δεύτερος, γιατί το κέντρο ανοίγει για όλους και όχι μόνο για τα ΙΧ όπως γίνεται σήμερα. Και είναι ένα έργο που γίνεται με ιδιαίτερο τρόπο. Δεν το εξαγγέλλουμε και φέρνουμε μπουλντόζες για να κλείσουν δρόμους. Κάθε μέρα θα το βλέπουμε όλοι στην εξέλιξή του, θα το περπατάμε μαζί. Ο Μεγάλος περίπατος αλλάζει την Αθήνα. Βάζει τέλος στα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια και δίνει 2000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων, μας δίνει 50.000 τμ ελεύθερου χώρου και αυξάνει την ταχύτητα των διαδρομών των λεωφορείων, δηλαδή περισσότερα δρομολόγια. Επιτρέπει στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις να δουλεύουν ανεμπόδιστα. Μακριά από την άναρχη στάθμευση και το κυκλοφοριακό χάος. Εδώ ξεκινά μία επανάσταση ισορροπίας. Είναι η επανάσταση στο δικαίωμα της μετακίνησης του πεζού, του ποδηλάτη και του επιβάτη".

  "Τα πρώτα βήματα του Μεγάλου Περιπάτου ξεκινούν αυτή την Πέμπτη από την Β. Όλγας και την Ηρώδου Αττικού. Μαζί του αλλάζει όλη η πόλη και η νοοτροπία των μετακινήσεων όλων μας, για μια πόλη φιλική στον πεζό και τον ποδηλάτη" ανέφερε στο facebook o Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλης Αξιώτης.

  Διευκρινίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων ρυθμίζεται με ασφάλεια, σε συγκεκριμένα σημεία. Συγκεκριμένα τα ΙΧ που έχουν πρόσβαση από τις 6 το πρωί είναι τα εξής:

  Λεωφόρος Βασ. Όλγας

  · Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

  · Οχήματα Ατόμων με Αναπηρία

  · Οχήματα προς τους χώρους στάθμευσης του Ζαππείου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών

  · Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς

  · Ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους χώρους του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών

  · Οχήματα τροφοδοσίας του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών

  · Οχήματα Έκτακτης Ανάγκης

  · Οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης περιοχής

  Οδός Ηρώδου Αττικού

  · Οχήματα μονίμων κατοίκων (Μόνιμοι κάτοικοι που έχουν κάρτα στάθμευσης στη Ζώνη 1. Μόνιμοι κάτοικοι για τη χρήση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης)

  · Oχήματα Ατόμων με Αναπηρία

  · Ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών εντός των περιοχών

  · Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς

  · Οχήματα τροφοδοσίας Καταστημάτων

  · Οχήματα ταχυμεταφορών και διανομών καταστημάτων εστίασης

  · Οχήματα Δημόσιων Υπηρεσιών για τις ανάγκες της περιοχής

  · Οχήματα Έκτακτης Ανάγκης

  · Οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής

  “Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στην Αθήνα τα τελευταία πολλά χρόνια. Η Αθήνα είναι μία πόλη η οποία έχει μελετηθεί πάρα πολύ, αλλά σπάνια περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Εμείς καταθέσαμε μία πρόταση η οποία υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο και η οποία προβλέπει τη δημιουργία του ‘Μεγάλου Περιπάτου’. Συνολικά ο ‘Μεγάλος Περίπατος’ εκτείνεται σε σχεδόν επτά χιλιόμετρα, απελευθερώνουμε 50 στρέμματα, δηλαδή 50.000 τμ δημόσιου χώρου και τα αποδίδουμε στους Αθηναίους και τις Αθηναίες”, είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα