• Βίντεο-Δράμα χωρίς τέλος στη Χίο

  9:37 μμ, Τετάρτη 22 Αυγ 2012 9:37 μμ, Τετάρτη 22 Αυγ 2012

  Για 5η συνεχόμενη ημέρα και αφού πρώτα κατέκαψε τις περιοχές του Ανάβατου, του Κουτσουδότσουμπου και του Ανρδόλακου το πύρινο μέτωπο, προχωράει με αμείωτη ένταση προς το Γιαννάκι απειλώντας να κάνει στάχτη τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Χίου, και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής και του Αγίου Ισιδώρου Πιτυούς.

  Από τις πρώτες πρωινές ώρες εναέρια πυροσβεστικά μέσα και επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σβήσουν το πύρινο μέτωπο.

  Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δασάρχης κ. Μπέλλας έφερε αντιρρήσεις στη διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης με γκρέιτερ του στρατού πλάτους 4 μέτρων με αποτέλεσμα να ανοιχθεί τελικά μία πρόχειρη διάβαση μήκους λιγότερο των δύο μέτρων.

  Την ίδια ώρα για ασυντόνιστες ενέργειες κάνουν λόγω εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής τονίζοντας ότι οι ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί στη συνείδηση του κόσμου…

  Κατηγορηματικός από την άλλη στο γεγονός ότι όποιες ενέργειες έγιναν, ελήφθησαν κατόπιν σχεδίου και όχι στα τυφλά δήλωσε ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Τ. Παναγιωτόπουλος ο οποίος μιλώντας στον «politischios» τόνισε ότι οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έδωσαν μερόνυχτα ολόκληρα μάχες για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα και καμένοι οικισμοί.

  Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Κουργιά.

  Δείτε το ρεπορτάζ που ακολουθεί διάρκειας 25 λεπτών που μαγνητοσκοπήθηκε στις 19:00 μ.μ. σήμερα το απόγευμα:

  Πηγή: politischios.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα