Νίκος Σεργιανόπουλος: Η ημέρα που βρέθηκε δολοφονημένος με 21 μαχαιριές – ΒΙΝΤΕΟ

Άγρια δολοφονημένος με 21 μαχαιριές στην καρδιά τον λαιμό και τους πνεύμονες βρέθηκε ο Νίκος Σεργιανόπουλος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, στις 4 Ιουνίου 2008. Η δολοφονία του συγκλόνισε τους συναδέλφους του στον χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου, τους θαυμαστές του αλλά και το Πανελλήνιο.

Το μαχαίρι με το οποίο έγινε η δολοφονία βρέθηκε, χωρίς όμως αξιοποιήσιμα αποτυπώματα. Έπειτα από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 ο Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτινέλι, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα στις 26 Ιουλίου του 2008 και σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, στις 10 Νοεμβρίου του 2009 κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμη για ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία (4-3) το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Στις 19 Νοεμβρίου 2012 η εισαγγελέας έκανε αναίρεση της απόφασης, πιστεύοντας ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια. Τελικά, τον Ιούνιο του 2013 με συντριπτική πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και έτσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε γεννηθεί το 1952 στη Δράμα. Σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από όπου αποφοίτησε το 1979, και στη συνέχεια τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ίδρυσε την Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης” στη Θεσσαλονίκη μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Εφη Σταμούλη, τον Χρήστο Αρνομάλλη κ.α. και Διευθυντή τον Νικηφόρο Παπανδρέου. Στις 2 Δεκεμβρίου 2007 συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 35 γραμμάρια κοκαΐνης και κατηγορήθηκε για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Δεν προφυλακίστηκε, καθώς δήλωσε και διαγνώστηκε εξαρτημένος χρήστης.Διέγραψε λαμπρή καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση ενώ ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς άνδρες πρωταγωνιστές. Η σειρά “Δύο ξένοι” του Mega διεύρυνε τη δημοφιλία του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ