Συνελήφθη ο δραπέτης που είχε δολοφονήσει τον επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη στη Μύκονο

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο δραπέτης, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη στη Μύκονο, το φθινόπωρο του 2010.

Σύμφωνα με το Star, ο 41χρονος Πολωνός εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Καλλιθέα. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Δομοκού, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς πήρε πενθήμερη άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ.

Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν στην οδό Θησέως. Ο 41χρονος φέρεται να είχε πάνω του διαβατήριο με άλλα στοιχεία, ωστόσο, από την εξέταση των αποτυπωμάτων του ταυτοποιήθηκε πως ήταν ο δράστης της δολοφονίας του επιχειρηματία.

Η δολοφονία του Μίμη Ζουγανέλη

Ο επιχειρηματίας Μίμης Ζουγανέλης, προσωπικός φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση, είχε βρεθεί νεκρός στη μπανιέρα του σπιτιού του, στη Μύκονο, στις 8 Οκτωβρίου 2010. “Δούρειος Ίππος” της ληστείας που κατέληξε στη δολοφονία του ήταν μια 28χρονη Πολωνή χορεύτρια, με την οποία ο 73χρονος διατηρούσε ερωτική σχέση.

Λόγω της κρίσης, ο επιχειρηματίας είχε μεταφέρει πολλά μετρητά χρήματα στο χρηματοκιβώτιό του, που ήταν κρυμμένο στο σπίτι του. Αρκετές μέρες πριν η 28χρονη είχε επισκεφθεί την πατρίδα της, όπου φέρεται να συνομίλησε με τον Πολωνό εραστή της, αποκαλύπτοντάς του ότι ο 73χρονος είχε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιό του.

Ο Πολωνός με έναν συνεργό του, έστησαν καρτέρι στο θύμα έξω από το σπίτι του κι όταν επέστρεψε άρχισαν να τον χτυπούν. Όταν εκείνος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος τον έσυραν μέσα στο σπίτι για να τους πει πού είχε κρυμμένα τα λεφτά.

Τον χτύπησαν άσχημα, τους υπέδειξε το σημείο και τελικά οι δράστες τον αποτελείωσαν, χτυπώντας του το κεφάλι σε μια μαρμάρινη γωνία. Τον εγκατέλειψαν εκεί κι έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το σύστημα κλειστού κυκλώματος, έναν φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Τον Μίμη Ζουγανέλη εντόπισε λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα που καθάριζε το σπίτι.

Πηγή: Star.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ