Συγκίνηση στο μνημόσυνο του σμηναγού Ηλιάκη – Το μήνυμα του αδελφού του – ΒΙΝΤΕΟ

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, o οποίος έχασε τη ζωή του σε αερομαχία με τουρκικά πολεμικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε το “παρών” στο επίσημο μνημόσυνο που τελέστηκε στην Κάρπαθο ενώ ο αδερφός του ήρωα πιλότου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με την ομιλία του.

“Συγχωρέστε με για τη φόρτιση, αλλά κάθε χρόνο μεγαλώνει, δεν μικραίνει ποτέ” είπε ο Φίλιππος Ηλιάκης για τον αδερφό του που έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006 στη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

“Κλείνω τα μάτια εδώ στην Κάρπαθο, σαν να είναι εδώ ο σμηναγός Ηλιάκης δίπλα μας… αυτό που είναι σαφές στον νεοοθωμανό σουλτάνο είναι ότι αν προχωρήσει παραπέρα θα βρει απέναντί του τους άνδρες πρώτης γραμμής, σε αέρα, στεριά, θάλασσα όπως ο σμηναγός Ηλιάκης Κωνσταντίνος” είπε μεταξύ άλλων ο αδερφός του σμηναγού.

“Εκτέλεσε μία αποστολή στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανέχονται αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων” σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: “Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης αποτελεί πρότυπο ηρωισμού και λεβεντιάς”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ