Τσιόδρας: Η ελληνική μελέτη που εξηγεί γιατί τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά – ΒΙΝΤΕΟ

Στην ελληνική μελέτη από πανεπιστημιακούς του ΕΚΠΑ που δείχνει σημαντική έκπτωση οσφρητικών λειτουργιών σε ασθενείς από κορονοϊό αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος, ταυτόχρονα, μίλησε και για τα νέα ευρήματα από τη Νέα Υόρκη που δείχνουν τον λόγο που τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο να προσβληθούν από την νόσο.

«Ελληνική μελέτη από συναδέλφους πανεπιστημιακούς του ΕΚΠΑ έδειξε σημαντική έκπτωση των οσφρητικών λειτουργιών σε ενήλικες ασθενείς με την νέα νόσο», είπε και πρόσθεσε: «Η μελέτη χρησιμοποίησε αντικειμενικό τρόπο μέτρησης οσφρητικής δυσλειτουργίας με ειδικά τεστ και ανίχνευσε διαταραχές της όσφρησης σε 64% των ασθενών. Οι κορονοϊοί προσβάλουν το οσφρητικό επιθήλιο λόγω της αυξημένης έκφρασης που παρουσιάζει στον υποδοχέα 2. Είναι το περίφημο ένζημο που αποτελεί την πόρτα του οργανισμού για να μπει ο ιός στο σώμα μας. Έχει σχέση με το επόμενο εύρημα που θα σας αναφέρω κι εξηγεί γιατί τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά. Αφορά την περιοχή της μύτης και συγκεκριμένα την περιοχή που προσβάλλει ο ιός πρώτα».

«Νέα ευρήματα από την Νέα Υόρκη υποστηρίζουν πως τα παιδιά έχουν μειωμένη έκφραση του υποδοχέα 2 στην μύτη. Δηλαδή παράγουν σημαντικά μικρότερες ποσότητες αυτής της πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί ο ιός για να μπει στον οργανισμό μας. Ο βλεννογόνος της μύτης είναι από τις πρώτες εστίες της λοίμωξης στον οργανισμό.», είπε ακόμη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ