Τσιόδρας: Περιορίσαμε την κυκλοφορία του ιού, αλλά δεν αποκτήσαμε “ανοσία της αγέλης” – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ερώτηση για το αν κινδυνεύει η χώρα μας να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται σε ΜΜΜ και παραλίες, κλήθηκαν να απαντήσουν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

“Οποιαδήποτε αύξηση σε αυτό που ονομάζουμε μαζικές συγκεντρώσεις και οι επιπτώσεις της στην πορεία μία πανδημίας σε έναν συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο δεν φαίνεται αμέσως. Θέλει τουλάχιστον 15-20 ημέρες. Άρα είναι νωρίς”, σχολίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας για να συμπληρώσει πως “είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η πρώτη άρση των μέτρων στις αρχές Μαίου συνοδεύεται από μία αντίστοιχα καλή πορεία που σημαίνει ότι ο κόσμος σέβεται τα μέτρα”.

Σημείωσε ότι κάποιες εικόνες από μαζικές συναθροίσεις που δεν τηρούνται τα μέτρα είναι απογοητευτικές και αδικούν τον κοινό σκοπό για να συμπληρώσει πως “ευτυχώς που δεν υπάρχει πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού γιατί θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση. Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά αλλά θα περιμένουμε 15 ημέρες για να το δούμε. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε την κυκλοφορία του ιού”.

Στη συνέχεια, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, εξέφρασε την εκτίμηση ότι “δεν θεωρώ ότι αποκτήσαμε κάποια μορφή ανοσίας της αγέλης, γιατί υπήρξε πάρα πολύ χαμηλή κυκλοφορία του ιού” όπως τεκμηριώνεται από τα στοιχεία που έχουμε, εξήγησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ