Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ: Χάθηκαν τα πανεπιστήμια μας να ελέγξουν το υλικό;

“Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει και νομίζω αξίζει να εξηγήσουμε στον κόσμο. Στην Ελλάδα συμβαίνει συχνά να καίγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερά. 3 Απριλίου ήταν όταν το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την χορήγηση του περίφημου επιδόματος των 600 ευρώ στους επιστήμονες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς που πλήττονται από την πανδημία. Και μαζί με το επίδομα θα ελάμβαναν τις 100 ώρες τηλεκατάρτισης με αντικείμενο κάποιες σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες. Εδώ που τα λέμε, δεν είμαι βέβαιος ότι στο σύνολό του ο εξαιρετικός επιστημονικός κόσμος της χώρας έχει αυτές τις δεξιότητες. Όλοι χρειάζεται στην μετά κορονοϊού εποχή να γνωρίζουμε λιγάκι να χρησιμοποιούμε το skype, το zoom, είναι πλατφόρμες που πια είναι απαραίτητες, απαραίτητα εργαλεία. Άρα μέχρι εδώ καλά όλα, υπήρχαν και οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ, από την Ευρώπη ώστε να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Μόνο που από τον σχεδιασμό αυτόν, που θεωρούμε όλοι σωστό φαντάζομαι, στην υλοποίηση κακοφόρμισε το πράγμα που λέμε, χάλασε” δήλωσε ο βιολόγος και Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Νίκος Καστρινάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Να ρωτήσω θέλω, γιατί ανετέθη η παραγωγή αυτού του τόσο σημαντικού υλικού εκπαίδευσης, του ψηφιακού υλικού εκπαίδευσης, σε επτά πλατφόρμες με τις οποίες γελάει πια ο κόσμος; Και γιατί φτιάχτηκε στην τούρλα του Σαββάτου ένα υλικό τόσο παρωχημένο και τόσο πρόχειρο με όλα τα ευτράπελα που είδαμε; Χάθηκαν τα πανεπιστήμια μας να ελέγξουν το υλικό; Οι σοβαρές επιστημονικές ενώσεις χάθηκαν;” πρόσθεσε.

“Αν το κράτος θέλει τη βοήθειά μας να παράξει και να προσφέρει αξιόλογο υλικό, διαβεβαιώνω ότι μπορεί πολύ γρήγορα να το έχει. Να μην μείνουν οι σοβαροί εκπαιδευτικοί οργανισμοί όπως τα ΙΕΚ που ολοκλήρωσαν άψογα τη διαδικασία που τους ανετέθη, χωρίς τα δεδουλευμένα τους, χωρίς να πληρωθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν νυχθημερόν για να κάνουν τη δουλειά που τους ανέθεσε το κράτος” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ