Στο έλεος της φωτιάς…

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί εκτός από τη Χίο (που μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη 80.000 στρέμματα), Λακωνία, Άνδρος, Ζάκυνθος, Μαγνησία και η δυτική Μάνη.

Στη Χίο

Στη σωτηρία των μοναδικών σε όλο τον κόσμο μαστιχόδενδρων της Χίου από τη μεγάλη φωτιά που καίει για τρίτη ημέρα στο νησί επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής. Παρά τις προσπάθειες ήδη έχουν καεί μαστιχοκαλλιέργειες στα χωριά Λιθί, Ελάτα, Βέσσα και Αρμόλια.

Αυτή τη στιγμή στην Χίο επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 50 οχήματα, 110 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 εθελοντές και 79 στρατιώτες. Ωστόσο το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη 80.000 στρέμματα.

Στην Άνδρο

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στον Κόχυλο της Άνδρου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περιουσίες αλλά και ανθρώπινες ζωές, εάν η φωτιά πλησιάσει περισσότερο στους οικισμούς Έξω Βουνί, Γιαννισέο και Ρογό.

Σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη δασικές φωτιές στο Ανατολικό Πήλιο μεταξύ Βένετου και Πουρί, στο Μονόπετρο Μαγνησίας και στις περιοχές  Έξω Χώρα και Ορθονιές στην Ζάκυνθο, στο Σκουτάρι Γυθείου, στον Δρύαλο Μάνης και στην περιοχή Γαληφά, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ