Κορονοϊός: Έκκληση Τσιόδρα στους επιστήμονες – Μην αποπροσανατολίζουμε το κοινό – ΒΙΝΤΕΟ

Δημόσια έκκληση στους επιστήμονες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή με τις ανακοινώσεις στο ευρύ κοινό, σε σχέση με επιστημονικές προτάσεις ή ευρήματα που αφορούν σε νέες μορφές διάγνωσης ή θεραπείας από τον κορονοϊό, απηύθυνε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, σημείωσε πως “θα πρέπει να προστατευτούν οι ασθενείς και η βιοιατρική κοινότητα από πιθανά λάθη” για να συμπληρώσει. “Χρειάζεται να τηρούμε τα προσωπικά δεδομένα και να μην αποπροσανατολίζουμε το κοινό”.

Όπως υπογράμμισε, “η πατρίδα μας έχει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου επιστημονικές ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν σε ερευνητικές προσπάθειες για τον νέο ιό που θα περάσουν τον έλεγχο και την αξολόγηση σύμφωνα με διεθνώς παραδεκτά κριτήρια. Παρακαλώ να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις, στο ευρύ κοινό, επιστημονικών προτάσεων ή ευρημάτων για νέας μορφές διάγνωσης ή θεραπείας πριν αυτές αξιολογηθούν με τα κριτήρια της ιατρικής κοινότητας”, ενώ ανέφερε πως είχε αλληλογραφία για το συγκεκριμένο θέμα με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ